Friday, August 31, 2012

Penghinaan yang Paling Buruk Dalam Sejarah Negara.

Penyebaran Risalah menukar Jalur Gemilang pada Malam Malaysia menyambut keMERDEKAan. Kita melihat ini perkara yang serious, kerana ada pihak yang tak bertanggungjawab mengedarkan risalah ini. Apakah tujuan ianya di keluarkan?

Ini juga satu hasutan kepada rakyat. Bendera ini melambangkan sesebuah Negara, tetapi ianya telah dilacurkan oleh pihak yang tak bertanggungjawab. Wira Perkasa memandang serious perkara ini, kita menganggap pihak tak bertanggungjawab ini tidak menghormati Negara dan Raja2 Melayu.

Irwan Fahmi yang juga Ketua WIRA Perkasa merujuk akan sebaran risalah di sekitar Dataran Merdeka dan beberapa kawasan yang bertujuan mengajak rakyat menukar rupa bentuk bendara negara.

Sikap sikap yang tak bertanggungjawab ini tak ubah seperti orang orang yang tidak bertamadun, bersikap seperti kebudak-budakan. Apakah tujuan Mereka? Apakan mereka ini mahu Malaysia menjadi Republik?, kata Irwan melalui pesanan ringkasnya sebentar tadi.

“Kita juga berharap Pihak PDRM jalankan tugas seperti biasa, menjadi benteng kepada Rakyat & Negara. Kita berharap supaya pihak pihak berwajib perlu menjalankan tugasnya terutama Peguam Negara”.

Wira Perkasa merasakan Peguam Negara ini gagal menjalankan tugas dan Amanahnya sebagai Peguam Negara. Telah banyak lapuran lapuran Polis tetapi tiada tindakan, Contoh isu Ambiga sebanyak 6000++ lapuran polis telah dibuat tetapi tiada tindakan daripada Peguam Negara.

“Kita Mendesak Dato Ghani Patail MELETAKKAN JAWATANNYA kerana tak menjalankan tugasnya”.

“Wira Perkasa merasakan ini Penghinaan yang terburuk dalam sejarah Malaysia”.

Irwan Fahmi Ideris
Ketua Wira Perkasa MalaysiaMonday, August 20, 2012

MCA KEDAH SOKONG PERLASANAAN HUDUD

August 21, 2012KUALA LUMPUR, 21 Ogos — MCA Kedah hari ini secara terbuka menyokong hukum hudud dilaksanakan di negeri Kedah.Menurut pengerusi MCA negeri Kedah, Datuk Chong Itt Chew, rasionalnya kerana hudud tidak melibatkan orang bukan Islam.“Sekiranya pelaksanaan undang-undang hudud membawa kebaikan kepada negara, ia tidak akan menjadi masalah termasuk kepada bukan beragama Islam.“DAP juga tidak perlu membantah,” katanya lagi yang dipetik dari akhbar Sinar Harian hari ini.Beliau berkata, dalam keadaan sekarang,

PAS harus menimbang semula kedudukannya dalam Pakatan Rakyat (PR) apabila DAP menolak hudud.“PAS perlu buat keputusan dengan meninggalkan PR.“Selagi dengan PR, PAS tidak akan berjaya melaksanakan hukum hudud.“MCA Kedah akan setuju jika PAS ingin bekerjasama dengan Umno dalam perjuangannya.“Saya lihat gabungan Umno dan Pas adalah tindakan terbaik demi masa depan rakyat dan negara,” beliau dilapor berkata.Di sebalik kelantangan MCA pusat menolak sebarang cadangan hukum hudud, MCA negeri menongkah arus dengan bersetuju dengan undang-undang Islam itu.

Bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, Umno boleh melaksanakan hukum hudud sekiranya PAS sedia bergandingan dengan Umno untuk membangunkan negara Islam.“Pelaksanaan hudud hanya dapat dilaksanakan sekiranya PAS menyertai Umno untuk menggubal perundangan Islam,” kata bekas presiden Umno itu.

Sementara itu, pengerusi Umno negeri Kedah, Datuk Ahmad Bashah Md Hanipah berkata, walaupun Umno tidak pernah mencadangkan hukum hudud, namun parti itu tidak pernah menolak hukum hudud.“Kita serahkan kepada Pusat dalam membincangkan hal ini, mereka lebih arif dalam hal perundangan hudud ini,” kata Ahmad Bashah lagi.Baru-baru ini, presiden PAS, Datuk Seri Haji Hadi Awang berkata DAP menentang hudud, tetapi Umno menolak hukum Islam itu.

From The Malaysian Insider

Salam AidilFitri Maaf Zahir & Batin

Asalamuaalaikum WBT

20hb Ogos 2012. Dikesempatan ini saya menghulur 10 jari memohon Ampun dan Maaf jika mempunyai salah dan silap.

Wasalam

Irwan Fahmi Ideris @ i.F.i

Saturday, August 18, 2012

Salam AidilFitri

Asalamuaalaikum WBT
Ya ALLAH kau limpahkan keberkatan Mu, Nikmat Mu berikankalah kemenagan jua kejayaan buat mereka yg mengejar amalan2 dibulan ramadhan yg berlalu walau sedikit kejayaannya dr bulan2 sebelumnya dlm mencari kekamilan.
Bergema Takbir di punghujung ramadhan tanda hadirnya Syawal kejayaan buat kalian setelah berpuasa selama sebulan peganglah kejayaan itu buat hari mendatang walau ianya sedikit moga akn bertambah buat hari2 yg mendatang. Ingatilah Dia Kasihilah Dia dng zikirrullah seringan2 amaln dunia dan seberat2 timbangan dari amalan2 yg dilakukan. Dia mengingati, mengasihi jua menyangi kita selagi mana kita mengingatiNya.

Selamat Hari Raya AidilFitri saudaraku  seribu kemaafan dr insan yg lemah ini andai ada kecelaan diri baik sengaja mau pun tidak. Mendoakan kebahgian jua kesejahteraan buat kalian disamping insan2 tersayang.
Salam Ukwah, Salam Hai ya alal Falah buat kalian.

Irwan Fahmi Ideris @ i.F.i sekeluarga

Tuesday, August 14, 2012

Demokrasi Mutlak Tiada Masa Depan

Sepanjang sejarah peradaban manusia, dunia telah melalui pelbagai sistem atau ideologi pemerintahan untuk memenuhi kehendak manusia mentadbir bumi ini. Dari ideologi autokrasi, monarki, dinasti, teokrasi, komunisme, fasisme, hinggalah kepada demokrasi. Mana yang wujud dahulu tidak terlalu penting untuk dibicarakan, tetapi kesan serta hala tuju sesuatu sistem pemerintahan itu yang patut diberi perhatian. Seiringan dengan era penjajahan, Nusantara juga telah mengalami beberapa "revolusi" dalam ideologi yang diguna-pakai untuk menjalankan pemerintahan manusia. Rumpun Melayu pada asalnya adalah serasi dengan sistem MONARKI (yakni beraja) yang telah menjadi fitrah zaman berzaman nenek moyang kita, sejak wujudnya Empayar Srivijaya hingga ke Empayar Melayu Melaka. Begitu lamanya Rumpun Melayu hidup bersistem & beradat yang dinaungi oleh sistem monarki ini tadi sambil diperkuatkan lagi dengan kedatangan agama Islam ke Nusantara.

Tidak dapat dinafikan bahawa tiada SISTEM atau IDEOLOGI pemerintahan yang begitu sempurna selagi ia dikendalikan oleh manusia yang tidak maksum, seperti firman Allah di dalam Al-Quran, bahawa setiap anak Adam itu pasti melakukan kesilapan. Boleh dikatakan semua kerajaan-kerajaan atau empayar-empayar manusia terdahulu mengamalkan ideologi MONARKI-DINASTI dalam pemerintahan mereka, kerana ternyata ialah adalah fitrah manusia sejagat. Melalui sistem ini, perpaduan dalam sesebuah negara itu dapat  dijadikan realiti dan kestabilan negara dapat dikawal dalam jangka masa yang agak lama. Ini kerana musuh (saingan) politik merupakan elemen dalaman yang boleh membuka ruangan sesebuah negara itu mengalami kacau bilau & pencerobohan pengaruh asing yang kelak bila-bila masa sahaja dapat bertukar menjadi perang saudara. Kerana itulah dalam pengajian siasah (politik) Islam sebenarnya tiada istilah PEMBANGKANG kerana istilah itu hanya wujud & diwujudkan dalam sistem DEMOKRASI yang kita sedia maklum tidak berasal dari ajaran Islam.Benarkah DEMOKRASI MUTLAK (BEBAS) akan menghasilkan kesejahteraan & keadilan sejagat? Mustahil, hanya Nabi Isa A.S penyatu umat manusia Akhir Zaman melalui satu akidah & satu sistem pemerintahan dunia (Sistem Khalifah)


Dalam Islam, jika berlaku penentangan politik kepada pemerintah, sama ada terbuka atau tidak, ia sudah boleh dikira sebagai PEMBERONTAKAN (Bughah-Khuruj). Dan pemberontakan biasanya ditangani dengan tegas dalam sejarah tamadun Islam supaya ia tidak terus membarah & melarat sehingga dapat menghancurkan keutuhan sesebuah kerajaan pimpinan Muslim yang sedia ada. Perbezaan pendapat tidak salah dalam politik Islam, tetapi biarlah tidak membelakangi prinsip TAAT kepada pemerintah Muslim yang sah selagi dia tidak melanggar beberapa syarat yang telah dipersetujui oleh ulama-ulama ahlul sunnah yang terdahulu (salaf). Pendek kata, fitrah asal sistem atau ideologi pemerintahan manusia ialah melalui sistem pemerintahan yang berasaskan kepada taat setia terhadap SEORANG pemerintah, dan fitrah ini diakui malah dipertahankan oleh ajaran siasah (politik) Islam itu sendiri. Jangan kita lupa bahawa sistem Khalifah merupakan antara sistem fitrah manusia yang kini dicop bertentangan dengan sistem DEMOKRASI MUTLAK (BEBAS) tajaan kafir Barat. Sistem Khalifah telah diberi gelaran baru oleh pihak yang memperjuangkan DEMOKRASI MUTLAK (BEBAS), yakni ia telah digelar sebagai sistem yang mengamalkan AUTOKRASI & TEOKRASI, suatu sifat pemerintahan yang anti kehendak rakyat. Benarkah demikian?

Sebelum membicarakan dengan lebih lanjut mengenai sistem Khalifah ini, kita sebagai umat Islam perlu mengetahui asas siasah (politik) dalam agama kita sendiri. Kita perlu mengetahui apakah HAK RAKYAT TERHADAP PEMERINTAH & HAK PEMERINTAH TERHADAP RAKYAT dalam Islam. Penulis tidak akan mengulas mengenainya di sini kerana penulis yakin para pembaca boleh mencari jawapannya sendiri kepada yang lebih arif dalam hal agama. Asalkan sumber kita itu adil, sahih & Islamik (Sunni), insyaallah para pembaca akan dapat melihat wujudnya perbezaan corak pemikiran Islamik kita dalam soal ideologi pemerintahan manusia ini berbanding ideologi DEMOKRASI MUTLAK (BEBAS) yang dibawa oleh pihak kafir Barat. Dan janganlah para pembaca semua terkejut jika pengkajian saudara terhadap asal usul DEMOKRASI MUTLAK (BEBAS) ini akhirnya terkait dengn penentangan Iblis (Lucifer) terhadap perintah Allah S.W.T ketika manusia (Adam) mula-mula diciptakan lagi. Ini kerana Iblis adalah makhluk pertama ciptaan Allah yang mengetengahkan idea ENGKAR & MEMBERONTAK TERHADAP ATURAN PEMERINTAH (ALLAH) yang telah tersedia ada. Sistem DEMOKRASI MUTLAK (BEBAS) yang tercipta oleh bangsa Yunani ini, yang merupakan tamadun penyembah berhala adalah satu sistem yang mengetengahkan apa yang dikehendaki oleh nafsu MANUSIA itu sendiri, bukannya apa yang telah digariskan oleh Pencipta manusia itu.

Tamadun Yunani sering mengetengahkan pemikiran yang bercorak FALSAFAH sebelum wujudnya pemikiran yang berpandukan SAINS. Apa itu FALSAFAH? Pernah tak kita bertanya pada diri kita apa maksud FALSAFAH? Penulis biarkan soalan ini untuk para pembaca sendiri mengkajinya. Adakah ajaran Islam asalnya mengandungi unsur-unsur FALSAFAH ini tadi? Jawapannya tidak, namun apabila Islam berkembang, sehingga terwujudnya banyak aliran, mazhab & pecahan, sehingga kepada kemunculan golongan sufi, maka unsur-unsur FALSAFAH ini tadi telah mula menyerap ke dalam pemikiran umat Islam sehingga ada yang dijadikan rujukan. Begitulah "racun" pemikiran dari kafir yang telah mencemari minda masyarakat Muslim kita hari ini, dan ia diperparahkan lagi oleh sejarah penjajahan Barat terhadap Dunia Islam, sehingga memunculnya badan dunia seperti PBB yang giat mendefinisikan apa yang patut dianuti serta dipercayai oleh masyarakat dunia kini. Negara-negara Islam hari ini, termasuk Malaysia, tiada satu pun yang terlepas dari pengaruh & cengkaman yang telah digariskan oleh PBB ini tadi. Maka inilah yang penulis anggap sebagai AKHIR ZAMAN. Suatu era di mana Sistem Khalifah telah diruntuhkan & dunia secara halusnya dikawal oleh satu organisasi naungan kafir. Dalam era sebeginilah, dunia telah disediakan untuk menghadapi kemunculan KERAJAAN SATU DUNIA (One World Government) melalui slogan NEW WORLD ORDER (Tata Dunia Baru). Dan dalam era ini jugalah, insyaallah Al-Masih Dajjal akan muncul untuk membawa dunia ke peringkat yang seterusnya, sebelum ia ditentang hebat oleh Imam Mahdi & Ashabu Raayati Suud (Tentera Panji Hitam) sepertimana yang telah tertulis dalam hadis-hadis sahih termasuk hadis At-Tirmizi.Sepertimana kata tokoh Yahudi-Zionist terkenal, Albert Einstein, Perang Dunia Keempat akan disertai dengan penggunaan batu & kayu sebagai senjata. Mungkinkah ianya benar? Mari kita doakan kemunculan ASHABU RAAYATI SUUD dari arah Timur (Khurasan) untuk menentang NEW WORLD ORDER DAJJAL.


Namun apakah kedudukan Malaysia kini yang mengamalkan sistem DEMOKRASI TERPIMPIN & RAJA BERPERLEMBAGAAN itu salah atau haram disisi Islam? Jawapannya tidak, ia telah dibahaskan oleh ramai ulama-ulama silam negara termasuk oleh ahli-ahli Majlis Fatwa Kebangsaan bahawa Malaysia berada dalam kedudukan "DARURAT" akibat telah dijajah ratusan tahun oleh kuasa Barat sehingga Melayu-Islam yang merupakan tonggak rakyat Muslim Malaysia telah dilemahkan dalam banyak perkara termasuk jati diri, pegangan agama, ekonomi, pendidikan & teknologi, dan kini setelah merdeka, Malaysia terus terikat oleh badan-badan dunia ciptaan kafir seperti Komanwel & PBB yang menuntut setiap negara-negara di dalam dunia ini setidak-tidaknya meletakkan istilah DEMOKRASI sebagai asas HAK ASASI MANUSIA. Oleh kerana USA merupakan Kuasa Dunia Tunggal yang boleh mempengaruhi jatuh bangunnya sesebuah negara yang kecil & lemah seperti Malaysia, maka para pemimpin Melayu-Islam terdahulu terpaksa menerima sistem DEMOKRASI ini tadi. Tetapi adakah Malaysia mengamalkan DEMOKRASI MUTLAK (BEBAS) 100% seperti yang diredhai kafir Barat? Jawapannya tidak juga. Ini kerana para pemimpin kita terdahulu tahu bahawa DEMOKRASI MUTLAK (BEBAS) ala Barat itu merupakan serampang dua mata yang boleh menghasilkan pemerintahan lemah sesebuah negara terutama kepada negara yang mempunyai penduduk majmuk yang begitu berlainan dari segi Agama, Bangsa & Budaya seperti Malaysia. Maka diformulakan DEMOKRASI TERPIMPIN (TERKAWAL) disamping RAJA BERPERLEMBAGAAN sebagai teras pemerintahan Malaysia.

Timbul pula satu persoalan, adakah kafir Barat redha dengan sistem DEMOKRASI TERPIMPIN & RAJA BERPELEMBAGAAN yang Malaysia guna hari ini? Jawapannya tidak sepenuhnya. Sejak dari merdeka lagi, kafir Barat terutama dari Britain & USA cuba memperkotak-katikkan kepimpinan Melayu-Islam kita dengan pelbagai muslihat, mereka suka jika Malaysia menjadi kucar-kacir akibat diperintah oleh pemimpin yang lemah & korup agar akhirnya umat Melayu-Islam melutut kembali kepada bekas penjajah Barat. Jika mereka tidak dapat melemahkan kerajaan Malaysia hari ini secara luaran, mereka akan cuba melemahkannya dari dalam, iaitu melalui minda & corak pemikiran para pemimpin politik kita sendiri. Mereka susupkan agenda halus mereka atas nama HAK ASASI MANUSIA. Kafir Barat sedar konsep DEMOKRASI TERPIMPIN & RAJA BERPERLEMBAGAAN Malaysia tidak dapat memberi banyak manfaat jangka panjang terhadap kepentingan kapitalisme mereka di rantau Asia Tenggara ini. Mereka mahu Malaysia menjadi sebuah Republik Demokrasi Liberal (Bebas) seperti Indonesia. Tujuan akhir mereka ialah tidak lain & tidak bukan untuk melahirkan masyarakat "rojak" yang hilang identiti serta jati diri kerana menganut KEBEBASAN yang tiada sempadan. Untungnya bagi pihak Kafir Barat ialah mereka akhirnya dapat kembali menjajah rantau ini melalui ekonomi & kegiatan komersil lain termasuk meratah hasil bumi seperti petroleum. Rumpun Melayu akhirnya akan tinggal sebagai bahan sejarah, akidah Islam akhirnya lupus dari ingatan & panduan warganya. Realitinya, tanpa kuasa politik, Melayu-Islam itu adalah paria di Malaysia, itulah hakikat kasarnya.

Lupakah kita akan asal-usul fitrah pemerintahan Melayu-Islam kita yang dahulunya bertunjangkan sistem MONARKI & TEOKRASI? Berkat sistem lama kita inilah juga yang menyebabkan warga Nusantara cepat menerima Islam tanpa banyak tentangan terutama di Tanah Melayu. Oleh kerana masyarakat Nusantara dahulu taat kepada RAJA, maka apabila RAJA itu tadi memeluk Islam, maka kesemua rakyatnya akan mengikuti jejak langkah RAJAnya tadi memeluk Islam tanpa sebarang penentangan, kerana ketika itu corak pemikiran DEMOKRASI tidak wujud, istilah pembangkang pun tidak wujud. Itulah berkatnya apabila sesama umat (Melayu-Islam) tidak mewujudkan sebarang perbezaan politik. Perbezaan politik tidak bermakna perbezaan pendapat. Dalam Islam, perbezaan pendapat itu diraikan, tetapi ada batasnya, antara batasnya ialah perbezaan pendapat itu tidak boleh memisahkan sesuatu golongan (Muslim) itu dari saf majoriti (kepimpinan) Islam yang sedia ada. Kita digalakkan bermusyawarah dalam satu ukhwah walaupun pahitnya terpaksa ditelan demi manfaat yang lebih besar. Tiada konsep PARTI POLITIK dalam ajaran siasah Islam yang asal. Apatah lagi PARTI ISLAM kerana Islam itu tidak berparti. Berbalik kepada soal RAJA memeluk Islam, apakah si RAJA Rumpun Melayu ini tadi sesenang begitu sahaja memeluk Islam tanpa usaha dakwah yang sabar & berterusan dari para pendakwah awal Islam di Tanah Melayu? Tepuk dada tanya iman, cari & galilah sejarah kedatangan Islam di Tanah Melayu.

Islam mengiktiraf MONARKI sebagai salah satu sistem fitrah pemerintahan manusia, kerana itu di awal kemunculan Empayar Islam, Nabi Muhammad S.A.W telah mengutuskan surat rasmi kepada pemerintah kerajaan Rom & Parsi yang ketika itu mengguna-pakai sistem MONARKI dalam pemerintahan mereka. Atas sebab itu jugalah para pendakwah awal Islam di Tanah Melayu tidak membentuk organisasi yang bersifat menentang RAJA-RAJA kita, kerana mereka tahu bahawa Islam menghormati & mengakui MONARKI sebagai sistem pemerintahan manusia yang sah. Begitu jugalah dengan sistem pemerintahan yang paling ideal dalam ajaran Islam iaitu sistem KHALIFAH yang juga boleh menerima sistem MONARKI sebagai salah satu jalan untuk menzahirkan pemerintahan KHALIFAH. Kerana itu umat Islam (Sunni) hari ini sering diajar mengenai Empayar Khalifah Umaiyyah, Empayar Khalifah Abassiyah & Empayar Khalifah Turki Uthmaniyyah yang kesemuanya menerima pakai sistem MONARKI dalam pemerintahan mereka. Sehingga ke hari ini para ulama muktabar dunia Islam Sunni mengiktiraf ketiga-tiga dinasti pemerintahan dunia Islam setelah Khalifah Ar-Rasyidin ini tadi sebagai pemerintahan KHALIFAH. Atas sebab yang sama juga orang Yahudi & Kristian sedang menunggu Al-Masih (Messiah) yang mereka yakini berasal dari susur galur keluarga (MONARKI) Nabi Daud A.S untuk bertakhta di Jerusalem memerintah Dunia Akhir Zaman. Oleh sebab itu Dajjal yang muncul nanti akan mengaku dia ialah dari keturunan para Nabi, kemudiannya dia akan diangkat oleh kafir (Yahudi & Nasrani) sebagai Al-Masih.Poster ini suatu realiti, jika Malaysia langsung tidak meletakkan istilah DEMOKRASI pada sistem pemerintahannya, negara kita tidak akan bertahan lama, jadi kucar-kacir seperti nasib Iraq, Afghanistan, Somalia & kini Syria. Kerana itu kita "DARURAT" menerima sistem ini walaupun tidak sepenuhnya.


Nabi Muhammad S.A.W juga pernah bersabda bahawa Imam Mahdi kelak akan berasal dari susur galur keluarganya. Nabi Isa A.S pula adalah pewaris sebenar takhta MONARKI keluarga Nabi Daud A.S di Jerusalem (Baitulmaqdis). Dan Nabi Isa A.S kelak akan mengembalikan sistem KHALIFAH, menghapuskan segala sistem serta ideologi yang tidak Islamik termasuk DEMOKRASI MUTLAK (BEBAS) ini tadi. Dunia sekarang yang sedang dididik ke arah SISTEM DEMOKRASI MUTLAK (BEBAS) & KAPITALIS ini akan berakhir dengan SISTEM KHALIFAH. Kafir Yahudi & Kristian tahu akan hakikat ini, kerana itulah ada di antara mereka, para penyembah Iblis (Lucifer) yang berlindung di sebalik nama Freemasonry, Zionist, Illuminati & persatuan -persatuan rahsia lain mahu menyediakan dunia ini ke arah keruntuhan sistem DEMOKRASI MUTLAK (BEBAS) & KAPITALIS yang disengajakan agar manusia seluruh dunia yang selama ini terpaksa bergantung hidup dengan ekonomi pacuan sistem kapitalisme akan secara tiba-tiba menghadapi zaman gelap yang membuatkan kita semua akan hidup melarat & menderita, sehingga tiba suatu saat di mana kita terpaksa tunduk & akur dengan "bantuan nikmat" yang bakal dihadirkan oleh si Dajjal laknatullah, yang ketika itu telah diangkat menjadi MESSIAH (Al-Masih) oleh para penyembah Iblis yang selama ini memanipulasi perjalanan sejarah dunia sejak terjadinya Revolusi Perancis 1789.

Kesimpulannya DEMOKRASI MUTLAK (BEBAS) seperti yang sering dilaung-laungkan oleh manusia-manusia berpemikiran Liberal seluruh dunia hari ini sebenarnya tiada MASA DEPAN & TIADA HARAPAN. Kerana masa depan untuk ketamadunan anak cucu Adam ini akhirnya akan disimpulkan oleh kedatangan Satu Kerajaan Dunia yang kita orang Islam panggil sebagai Sistem Khalifah yang dinaungi Nabi Isa A.S. Golongan kafir yang kononnya anti NEW WORLD ORDER (NWO) sering melaung-laungkan KEBEBASAN sebenarnya adalah sesat kerana mereka juga secara tidak langsung dipengaruhi oleh unsur-unsur pemikiran Liberal yang pro agenda Dajjal. Jika kita anti kepada NWO sekalipun, jangan kita ikut orang-orang kafir yang menentang NWO dengan corak pemikiran mereka tersendiri kerana corak pemikiran mereka itu secara halusnya memusuhi juga sistem KHALIFAH yang bakal ditegakkan oleh Nabi Isa A.S nanti. Dunia ini tidak akan berakhir dengan KEBEBASAN MUTLAK seperti yang golongan kafir anti NWO itu mahukan. Ia akan berakhir dengan SISTEM KHALIFAH yang akan menggariskan segala perundangan & batas-batas kehidupan manusia berpandukan Al-Quran & Hadis. Setelah sistem Khalifah ini, tiada lagi sistem pemerintahan manusia yang terbaik dapat ditegakkan, dunia akan kembali ke era jahiliyyah (kacau bilau) sebelum kiamat berlaku. Bagi kita yang di Malaysia ini, pertahankanlah kestabilan yang ada melalui sistem "darurat" DEMOKRASI TERPIMPIN & RAJA BERPERLEMBAGAAN ini, selama mana kita mampu mengharungi tahun-tahun mendatang, sebelum manifestasi total NEW WORLD ORDER DAJJAL berlaku, wallahualam.حدثنا ‏ ‏إسحاق ‏ ‏أخبرنا ‏ ‏يعقوب بن إبراهيم ‏ ‏حدثنا ‏ ‏أبي ‏ ‏عن ‏ ‏صالح ‏ ‏عن ‏ ‏ابن شهاب ‏ ‏أن ‏ ‏سعيد بن المسيب ‏ ‏سمع ‏ ‏أبا هريرة ‏ ‏رضي الله عنه ‏ ‏قال ‏
‏قال رسول الله ‏ ‏صلى الله عليه وسلم ‏ ‏والذي نفسي بيده ‏ ‏ليوشكن أن ينزل فيكم ‏ ‏ابن مريم ‏ ‏حكما عدلا فيكسر الصليب ويقتل الخنزير ويضع ‏ ‏الجزية ‏ ‏ويفيض المال حتى لا يقبله أحد حتى تكون السجدة الواحدة خيرا من الدنيا وما فيها ثم يقول ‏ ‏أبو هريرة ‏ ‏واقرءوا إن شئتم ‏


Abu Huraira narrated that the Prophet  صلى الله عليه وسلم said, "By whom my soul is in his hand, soon, the Son of Mary (Jesus) will come down to be among you as a just Ruler. He will break the cross, kill (outlaw raising) the pig, and abolish the Jizya (tax on Christians & Jews). There will be abundance (surplus or outflow) in Wealth (and money) to the extent that no one will accept it (if you want to give charity) and a single prostration (in  prayer to Allah) will be better than the World and all what is in it."  ( Sahih Bukhari, Sahih Muslim)

Sunday, August 12, 2012

Bubur Lambuk, Lembah Pantai

Asalamuaalaikum WBT.

Alhamdulillah program anjuran Wira Perkasa Malaysia dan anjuran bersama Wira Perkasa Wilayah Persekutuan pada petang tadi berjaya. Wira Perkasa berjaya mengagihkan sebanyak 4500 bubur lambuk untuk penduduk sekitar Lembah Pantai,

Tujuan program ini adalah memeriahkan bulan puasa sambil-sambil membuat ibadah bersedekah. Kepimpinan Wira juga berterima kasih kepada penduduk Lembah Pantai kerana sanggup beratur hanya untuk mendapatkan bubur Lambuk. Terima Kasih.

Terima kasih juga kepada YB Dato Raja Nong Chik, Wira Perkasa Wilayah Persekutuan dan juga yang berkerja keras Hj Helmi bendehari Wira Perkasa Wilayah Persekutuan. Saya dan kepimpinan Wira Perkasa Malaysia amat berterima kasih,

InsyaALLAH program Bubur Lambuk ini akan kita jadikan sebagai program tahunan atau pun aktiviti tahunan untuk Bulan Puasa. Saya sekali lagi berterima kasih kepada semua yang menjayakan Program ini. Sekian Terima Kasih

IRWAN FAHMI IDERIS @ I.F.I


Thursday, August 9, 2012

PROGRAM BUBUR LAMBUK WIRA PERKASA MALAYSIA DENGAN KERJASAMA WIRA PERKASA WILAYAH PERSEKUTUAN

Asalamuaalaukum WBT

Anda dijemput utk bsama-sama ke Program Pengagihan Bubur Lambuk Anjuran Wira Perkasa Malaysia dengan kerjasama Wira Perkasa Wilayah Persekutuan Dan Majlis Iftar Bersama Menteri Wilayah,

Tempat : PPR Kerinchi Lembah Pantai,
Tarikh : 12 Ogos 2012,
Masa : 3.00 ptg Solat Hajat Utk Umat Islam Rohingya di Masjid Ikhlasiah Lembah Pantai dan 5.00 ptg agihan bubur lambuk.

Marilah kita bersama-sama menjayakan Program ini sambil-sambil kita beramal ibadah pada bulan Ramadan ini

Wasalam

Irwan Fahmi Ideris
Ketua Wira Perkasa Malaysia

10 Malam Terakhir Ramadan

Asalamuaalaikum,

Mari kita bersama-sama meningkatkan lagi amalan-amalan pada 10 Hari terakhir Ramadan ini. Antara kelebihan besar bulan Ramadhan ialah di dalamnya terdapat lalilatul-Qadar atau malam al-Qadar (kemuliaan) yang dinyatakan keistimewaannya secara khusus oleh Allah dalam surah al-QadrCukuplah saban tahun kita mengorbankan 10 Malam Terakhir Ramadhan dengan persiapan Hari Raya, berlepak-lepak, dan bermain mercun bagi kanak-kanak.

Cubalah kita persiapkan awal-awal lagi persiapan raya itu agar kita dapat menumpukan perhatian pada 10 Malam Terakhir Ramadhan tahun 2012 ini. Apa salahnya kan?"Sesungguhnya Kami telah menurunkannya (Al Qur'an) pada malam al-Qadar (kemuliaan). Dan tahukah kamu apakah malam al-Qadar itu? Malam al-Qadar itu lebih baik dari seribu bulan. Pada malam itu turun malaikat-malaikat dan malaikat Jibril dengan izin Tuhannya untuk mengatur segala urusan. Malam itu (penuh) kesejahteraan sampai terbit fajar". (al-Qadr: 1-5)Dalam surah ini kita melihat kelebihan malam al-Qadar iaitu;Ia merupakan malam penurunan al-Quran.

Menurut Ibnu 'Abbas; penurunan yang dimaksudkan ialah penurunan al-Quran secara sekaligus dari Luh Mahfudz ke Baitil-'Izzah yang terdapat di langit dunia/pertama. Setelah itu barulah diturunkan berperingkat-peringkat kepada Rasulullah s.a.w. selama 23 tahun.Beramal pada malam al-Qadar lebih baik dari beramal selama seribu bulan (iaitu 83 tahun 4 bulan) yang tidak terdapat di dalamnya malam al-Qadar.Pada malam itu, Jibril dan juga para malaikat turun ke langit dunia atau ke bumi dengan membawa kebaikan dan keberkatan yang ditetapkan Allah untuk tahun tersebut hingga datang malam al-Qadar berikutnya. Menurut Imam Ibnu Kathir; "Banyaknya malaikat yang turun pada malam al-Qadar adalah kerana banyaknya keberkatan malam tersebut. Para malaikat turun bersama turunnya berkat dan rahmat sebagaimana mereka turun tatkala mendengar bacaan al-Quran, mereka melingkungi halaqah-halaqah zikir dan mereka membentangkan sayap-sayap mereka kepada orang yang keluar mencari ilmu untuk membesarkannya".Malam al-Qadar itu penuh dengan kesejahteraan hingga terbit fajar, yakni; pada malam tersebut Allah tidak mentakdirkan melainkan perkara-perkara yang baik, selamat dan sejahtera.

Ada ulama' berpendapat; pada malam al-Qadar itu para malaikat yang turun akan mengucap salam kepada sekelian orang beriman yang mereka temui sama ada lelaki atau perempuan.Walaupun surah di atas tidak menjelaskan bilakah akan munculnya malam al-Qadar?, namun jawapan bagi persoalan ini dijelaskan oleh Nabi s.a.w. dalam sabdanya;تحرَّوْا لَيْلَةَ الْقَدْرِ فِي الْعَشْرِ الأَوَاْخِرِ مِنْ رَمَضَاْنَ"Carilah lailatul-Qadar pada sepuluh malam terakhir dari bulan Ramadhan"(Riwayat Imam Bukhari dan Muslim dari Saidatina Aisyah R.A)Itulah malam Lailatul Qadar. Pada 10 malam tersebut, demi berebut untuk mendapatkannya, Rasulullah S.A.W mengasingkan dirinya dari isteri-isterinya, beriktikaf di dalam Masjid Nabawi, beribadah dan bermunajat kepada Allah S.W.T sambil diikuti oleh para Sahabat R.A.Diantara ibadah-ibadah yang boleh dilakukan ialah qiamulail, puasa fardhu, berbuka, solat Tarawih, tilawah al-Quran, berdoa, zikir, istighfar, memuhasabah diri, merancang untuk amalan diri dan sebagainya.

TipsBeberapa tips dalam merebut pahala dan kelebihan malam Lailatul Qadar :

1. Bersedia untuk merebutnya dari sekarang terutama disegi keyakinan, kesungguhan merebut peluang tahunan ini dan merancang kalender harian agar mengosongkan 10 malam-malam terakhir tersebut untuk tujuan itu semata-mata; tidak untuk kesibukan lain.

2. Memahami bahawa dimana jawatan, kedudukan dan kesibukan kita di dunia ini, tujuan utama manusia dijadikan ialah untuk beribadah kepada Allah S.W.T dengan penuh keikhlasan, bersedia untuk hari (Akhirat) yang tiada gunanya lagi harta dan anak-anak, melainkan orang yang bertemu Allah dengan hati yang sejahtera.

3. Putuskan dari sekarang masjid mana yang akan kita gunakan untuk iktikaf, siang dan malam, samada sebahagian atau 24 jam sehari. Pastikan AJK masjid tersebut memahami ibadah iktikaf dan qiyamullail 10 malam terakhir agar tidak berlaku masalah pengurusan dengan mereka yang tidak memahaminya.

4. Dapatkan teman agar sama-sama dapat melakukan ibadah tersebut secara berjemaah.

5. Jika anda bekerja di bawah majikan, kenalpasti hari-hari yang akan dimohon cuti agar dapat lebih hari untuk beriktikaf di masjid. Jika anda tidak dapat mengambil cuti kerja, anda boleh cuba berktikaf di masjid sepenuhnya dalam cuti hujung minggu pada hari Sabtu dan Ahad.

6. Jika anda seorang pelajar, cuba habiskan kerja-kerja rumah atau assignments dari sekarang agar tidak tertimbun pada 10 malam terakhir Ramadan. Beli tiket balik kampung lebih awal agar tidak disibukkan mencari tiket nanti.

7. Bersedia untuk Aidil Fitri lebih awal agar kita tidak disibukkan nanti dengan membeli belah, memasang langsir, membuat kuih-muih, menyiap atau menjahit pakaian Raya dan sebagainya seperti yang sering berlaku pada ramai orang yang kurang memahami dan menghayati kelebihan 10 malam terakhir Ramadan.

8. Memahami bahawa asas perubahan ke arah kebaikan pada seseorang bahkan pada sesebuah umat ialah pembaikan jiwa yang ada di dalam diri masing-masing. Madrasah 10 Malam Terakhir Ramadan yang bakal dilalui boleh turut membantu mencapai ke arah perubahan tersebut.

Semoga Allah mengurniakan ketaqwaan kepada kita setelah menjalani ibadah di bulan Ramadan ini. Kita keluar darinya nanti dengan beroleh rahmah, keampunan dan selamat dari api neraka. Amin.

Wednesday, August 8, 2012

Hudud.

Asalamuaalaikum, Salam Sejahtera.

MCA masih lagi mempertikaikan hukum Hudud. Sebelum ini saya sedah mengeluarkan statement di Malaysiakini sebelum ini, 'Hukuman Hudud Biar orang Islam yang Menentukan'. Ini kerana perungandan Islam adalah dibawah bidang kuasa Raja-Raja Melayi bagi Negeri yang mempunyai Sultan dan bagi Negeri-Negeri yang tidak mempunyai Sultan segala perungdangan Agama terletak dalam bidang kuasa Yang Dipertuan Agong.

Ini juga satu penghinaan terhadap umat Islam apabila Pemimpin MCA Chua Sooi Lek mempertikaikan undang-undang Islam. Kita dapat melihat MCA sudah lagi seperti tidak relevant bagi myasarakat Cina. Buktinya pada PRU yang lepas Mereka kalah dan hanya menang di kawasan yang mempunyai Majoriti pengundi Melayu. Kepimpinan Wira Perkasa mencabar MCA bertanding di kawasan majoriti Cina. Kembalikan sit-sit majoriti pengundi Melayu kepada Calon Melayu.

Sepatutnya MCA perlu bertindang dengan lebih matang, bukan berani mempertikaikan hukuman Islam. Biar umat Islam yang menentukan Hudud ini. Saya secara tegas ingin melihat kemampuan parti yang konon-kononnya menjadi tonggak kepada kaum Cina ini. Sudah cukup jangan lagi menguris hati orang-orang Melayu.

Wasalam