Wednesday, March 26, 2014

Kenyataan Media Wira Perkasa Malaysia. 24 JamadilAwal 1435 / 26 Mac 2014

Sengaja mengeruhkan keadaan pada kekeruhan keadaan yang sedia.
Ada pihak yang sengaja mengambil kesempatan untuk mengeruhkan lagi keadaan dalam isu MH370. Sepatutnya mereka bukan mempertikaikan apa yang sudah diusahakan atau masih diusahakan dan dalam yang sama merancang usaha bagi menamatkan isu MH370.

Mereka sepatutnya bersama sama membantu kerajaan Malaysia dalam usaha menyelesaikan kemelut yang dihadapi oleh negara. Lihat sahaja beberapa pemimpin pembangkang yang tidak sensitif dalam isu MH370 malah meperkotak katik segala usaha yang dijalankan.

Dimana nilai nilai kemanusian mereka sebagai seorang manusia? Mempolitikan isu yang tidak sepatutnya dipolitikan menampakkan kerendahan moral sebagai seorang yang diangkat sebagai pemimpin.

Adakah manusia seperti mereka layak diangkat sebagai pemimpin? Dalam majoriti rakyat beberapa negara yang terlibat dalam insiden kehilangan MH370 berdoa agar diselamatkan dari sebarang kecelakaan tetapi mereka sibuk memperlekehkan insiden tersebut dengan pelabagai tohmahan.

Terbaru pembangkang mengunakan pelbagai medium untuk mengeruhkan hubungan negara dengan negara tembok besar.

Persoalannya...Apakah tujuan dan apa yang mereka cuba lakukan? Adakah dengan cara tersebut mereka dapat memerintah negara ini?

Cubalah perkara yang lebih berfaedah selain daripada usaha yang mencetuskan keadaan yang tidak aman kepada negara.Sebagai individu yang digelar sebagai pemimpin mereka harus peka dan lebih bertanggungjawab. Jika hanya tahu mengkritik tanpa ada jalan penyelesaian, lebih baik mereka berdiam diri dan membantu rakyat dikawasan yang mereka dipilih sebagai wakil rakyat, selain sibuk dengan perkara yang tidak sepatutnya mereka campurtangan.

Kepimpinan Wira Perkasa Malaysia mahu pihak bertanggungjawab menjalankan siasatan yang terperinci bagi mengesan pihak pihak yang tidak bertanggunjawab dalam usaha mereka mengeruhkan lagi keadaan sedia ada.

Dalam masa yang sama sudah ada rakyat tampil membuat laporan Polis menyatakan ketidak puas hati terhadap kenyataan pemimpin pembangkang.

Kita juga merasa kesal terhadap beberapa individu individu yang telah menyatakan bantahan mereka di kedutaan Malaysia di China, ini suatu perkara yang melibatkan dunia, bukan setakat Malaysia.

Dalam masa yang sama kita juga berbangga dengan Dato Sri Hisamuddin kerana begitu tenang dan fokus dan bertungkus lumus menyesaikan permasalahan dan menjawab soalan soalan media luar Negara. Tahniah.

Irwan Fahmi Ideris
Ketua Wira Perkasa Malaysia

Thursday, March 6, 2014

Siti Kassim tidak mencerminkan umat Islam

Kenyataan Media Wira Perkasa Malaysia
4 Jamadil Awal 1435 / 6hb Mac 2014

Jangan memperbodohkan bangsa sendiri jika diri sendiri terlalu bodoh.

Tindakan salah seorang peguam yang kononnya membawa imej keamanan semasa perhimpunan umat Islam mempertahankan Kalimah Allah di Istana Kehakiman semalam dan dalam masa yang sama menggelarkan orang Melayu yang menyertai perhimpunan tersebut sebagai 'bodoh'. Seharusnya beliau sepatutnya memikirkann sensitiviti orang orang Melayu yang beragama Islam yang menyertai perhimpunan itu.

Mereka yang hadir dengan hati yang ikhlas untuk memberi sokongan. Apakah tindakan tersebut sesuatu yang diklasifikasikan sebagai bodoh? Jika diri sendiri terlalu bodoh untuk mengklasifikasikan orang lain sebagai bodoh, kami menasihati beliau jangan memperbodohkan diri beliau sendiri dengan kenyataan tersebut.

Lihat sahaja dengan penampilan beliau semasa perhimpunan tersebut? Nilai sendiri..dan buat kesimpulan siapa yang lebih bodoh disini? Siapa lagi yang wajib mempertahankan kesucian kalimah Allah kalau bukan umat Islam itu sendiri, kenapa mereka (The Herald) beria ia mahu menggunakan kalimah Allah sedangkan ianya tiada berkaitan dengan agama Kristian itu sendiri.

Kami cabar beliau buktikan bahawa mereka yang hadir berhimpun di Istana Kehakiman semalam tidak membawa suara orang orang Melayu demi mempertahankan Kalimah suci Allah dan sejauh mana kemampuan mereka mampu menimbulkan ancamam keselamatan terhadap keselamatan rakyat dinegara ini? Yang mana beliau harus ingat bahawa beliau adalah ANCAMAN sebenarnya dalam soal akidah umat Islam di Malaysia.

Sesunguhnya kami sebagai orang Melayu dan yang beragama Islam sangat malu dengan manusia yang bernama Siti Kassim yang mengaku beragama Islam dan berbangsa Melayu tetapi adab dan akidahnya tidak melambangkan sedemikian.

Irwan Fahmi Ideris,
Ketua Wira Perkasa Malaysia

Sunday, March 2, 2014

Mari kita pertahankan kalimah ALLAH

Asalamuaalaikum.

Mari kita doakan moga ALLAH SWT beri kesihatan yang baik dan kelapangan waktu kepada kita semua untuk bersama sama hadir ke perhimpunan mempertahankan kesucian Nama ALLAH,

Di Istana Kehakiman, Putrajaya.
Pada 5 Mac bersamaan dengan hari Rabu
Pada jam 8.30 pagi di hari pendengaran kes rayuan oleh pihak Gereja Khatolik di Mahkamah Persekutuan. 

Majlis dimulakan dengan solat hajat, bacaan yaasin dan tahlil di dataran istana kehakiman untuk memohon istighasah kepada ALLAH supaya memperteguhkan pendirian para panel hakim mahkamah persekutuan untuk mempertahankan keputusan mahkamah rayuan pada 14 Oktober 2013 yg memutuskan Kalimah ALLAH eksklusif untuk umat Islam

ALLAHUAKBAR!!!
ALLAHUAKBAR!!!
ALLAHUAKBAR!!!

Irwan Fahmi Ideris
Ketua Wira Perkasa Malaysia

Apakah yang isi kandung Perjanjian Sidang Plano?

Dimanakah perjanjian Sidang Pleno atau dikenali sebagai "Blue Book"  apakah yang ditandatangani? Apakah isi kandung perjanjian tersebut?  Mengapa beberapa profesor sendiri tidak pernah membaca dan melihat perjanjian ini?

Perjanjian Persekutuan telah digubal oleh Sidang Pleno Inggeris-Melayu sejak antara Jun-Disember 1946. Di akhir mesyuaratnya Sidang Pleno telah menghasilkan apa yang dikenali sebagai Blue Book setebal 100 muka surat.

Perjanjian Persekutuan Tanah Melayu telah ditandatangani pada 21 Januari 1948 di King House dan diumumkan oleh kerajaan British . Perjanjian ini ditandatangani oleh Raja-Raja Melayu, dan Sir Edward Gent, sebagai wakil Kerajaan British . Perjanjian ini adalah sebagai persediaan ke arah penubuhan Persekutuan Tanah Melayu pada 1 Februari 1948. Perjanjian ini penting kerana ia memansuhkan Malayan Union dan menyatukan negeri-negeri Melayu dalam sebuah Persekutuan untuk pertama kali. Kedudukan Raja-Raja Melayu juga telah dikembalikan.

Antara 1946 - 1948, 11 negeri ini membentuk tanah jajahan British yang dipanggil Malayan Union. Disebabkan bantahan orang Melayu yang dipimpin oleh Dato Onn Jaafar, Malayan Union dibubarkan dan digantikan dengan Persekutuan Tanah Melayu, yang mengembalikan kedudukan simbolik raja-raja Melayu. Malayan Union dibubarkan secara rasmi pada 21 Januari 1948.

Dalam Perjanjian Persekutuan ini, walaupun negeri-negeri Melayu menjadi negeri naungan British, Pulau Pinang dan Melaka kekal menjadi tanah jajahan. Seperti Malayan Union, persekutuan ini tidak dianggotai Singapura, yang sebelum ini dianggap sebagai sebahagian dari Malaya.

Kita mahu tahu dimanakah dan apakah bentuk perjanjian yang dibuat, Sebagai rakyat Malaysia sudah pasti kita semua ingin tahu apakah isi kandungnya? Apakah ianya sulit sehingga ianya tidak didedahkan ataupun ianya terdapat perjanjian perjanjian yang merugikan kita?