Monday, October 27, 2014

Apakah Ketua Pemuda UMNO lupa asal usul?

Kenyataan Media Wira Perkasa Malaysia 
3 Muharam 1436 / 27hb Oktober 2014

Wira Perkasa merasakan begitu aneh sekali bila Ketua Pemuda UMNO membuat kenyataan mempertikaikan penjelasan AG dalam isu yg dibangkitkan oleh Presiden Perkasa berkaitan membakar Bible bahasa Melayu yg ada perkataan Allah dan tulisan jawi.

Inikah sikap seorang Ketua Pemuda UMNO Malaysia bertaraf Menteri? Jika beliau berkata itu pandangan peribadi beliau, Wira Perkasa mencabar beliau buat mesyuarat tergempar Exco Pemuda UMNO Malaysia dan keluarkan satu ketetapan Pemuda UMNO Malaysia bahawa mereka mahu Presiden Perkasa perlu didakwa atas akta hasutan atas isu tersebut. Kami cabar mereka buat atas nama Pemuda UMNO Malaysia.

Sebagai orang muda, kami Wira Perkasa impikan seorang tokoh pemimpin muda yang lantang pertahankan kepentingan Islam apa lagi semakin banyak kes cubaan memurtadkan anak-anak muda Islam.

Tetapi apa yang kami boleh harapkan dengan pemimpin muda dari UMNO skrg? Pihak yang mengedar Bible dalam bahasa Melayu kepada anak-anak Islam tidak pula diselar oleh Pemuda Ketua Pemuda UMNO Malaysia tetapi Presiden Perkasa yang jelas tidak mahu mana-mana pihak cuba mengelirukan anak-anak orang Islam itu pula mahu dihadapkan ke mahkamah. Apa ini? Inikah Ketua Pemuda dari sebuah parti yang kononnya perjuangkan kesucian Islam?

Mungkin ramai pihak tak kenal siapa KJ ni. Kalau sesiapa tak kenal lagi Wira Perkasa sila boleh kami perkenalkan.

Sejak beberapa kes membaling kepala dan daging babi di beberapa masjid dan surau, tidak terlihat kelibat KJ di masjid-masjid dan surau itu semua. Tetapi bila sebuah gereja dibakar dulu, KJ lah antara orang terawal sampai.

Agama mana yang Ketua Pemuda UMNO ni perjuangkan sebenarnya?

Eloklah KJ lebih baik jaga kementeriannya elok-elok dari sibuk dengan isu ini. Jangan nak jadi hero pada semua isu. Jangan buat kenyataan bodoh nanti orang Melayu semakin membenci kepada UMNO. Atau sememangnya itu yang KJ mahukan?

Sekian

Irwan Fahmi Ideris
Ketua Wira Perkasa Malaysia


Friday, October 24, 2014

Sekat daripada rakyat asing mengisi minyak subsidi

PETALING JAYA : Kerajaan seharusnya memikirkan satu kaedah agar pemberian subsidi minyak tidak diberikan kepada rakyat dan kenderaan asing.

Ketua Wira PERKASA, Irwan Fahmi Ideris berkata, kenderaan asing tidak sepatutnya mendapat subsidi minyak seperti rakyat Malaysia.

“Masalah ini tetap akan datang. Apabila ditarik subsidi minyak ini, yang merananya adalah rakyat Malaysia.

“Sebagai contoh boleh dikatakan setengah daripada rakyat Singapura mengisi minyak di Johor dan mereka memperoleh subsidi daripada pengisian minyak tersebut,” katanya ketika dihubungi FMT hari ini.

Timbalan Menteri Kewangan Datuk Ahmad Maslan baru-baru ini berkata harga petrol RON 95 mungkin kekal pada kadar RM2.30 seliter sehingga Jun tahun depan.

Rasionalisasi subsidi petrol yang baharu mungkin tidak akan dibuat sehingga Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) melaksanakan sistem pengkhususan pemberian subsidi petrol kepada golongan sasaran pada Jun 2015.

Irwan berkata disebabkan perkara itu, negara telah kerugian berbillion ringgit kerana kemasukan kenderaan asing yang menggunakan subsidi milik rakyat negara ini.

“Kerajaan seharusnya memikirkan satu mekanisme untuk mengelakkan kenderaan luar menikmati subsidi milik rakyat Malaysia. Contohnya mengenakan minyak yang tidak dibayar subsidi kepada kenderaan asing, menggunakan MyKad apabila mengisi minyak dan sebagainya,” katanya.

Kenyataan dipetik daripada Free Malaysia Today

Tuesday, October 21, 2014

Sungguh hebat kita dihina

Asalamuaalaikum

Saudara dan saudari yg dirahmat Allah..

1. Kita sbg Khalifah yg memegang amanah Allah SWT sentiasa diuji dengan penghinaan, cacian, provokasi, leberalisasi agama (seperti program pegang/belai anjing, babi dibaling ke dalam Masjid, isu tudung/ugut, comango, gambar hina Kaabah, buka puasa sup tulang babi, ada pemimpin yang mempertikaikan isi kandungan khutbah Jumaat , guna Surau untuk Buddha, Surau dibaling cat, Azan & Tahrim dipertikai (di Pulau Pinang telah diberhenti), gambar superimpose pelbagai penghinaan dan lain²

2. Kita dituduh sbg rasis oleh pelbagai pihak termasuk orang² Melayu sendiri.

3. Kita dituduh pendatang.

Yg tersirat bagi puak² 'musuh' Melayu utk 'membunuh' Melayu. Kita tak prlu terikut² dengan agenda mereka.

Ya..kita perlu respon..!

Tetapi...yg kritikal pada kita ialah SURVIVAL MELAYU dari segi ekonomi, termasuk pegangan ekuiti, pemilikan hartanah, perniagaan dan lain²

Yang paling penting adalah

Fokus kepada survival Agama dan bangsa.

Monday, October 20, 2014

Kenyataan Media Wira Perkasa Malaysia. Isnin 25 Zulkhijah 1435 / 21hb Oktober 2014

PETALING JAYA: Ketua Wira PERKASA Irwan Fahmi Ideris menyangkal keras kenyataan seorang ahli Gerakan Batu Pahat Johor, Tan Lai Soon kerana mengeluarkan kenyataan biadap dan menghasut mengatakan Melayu juga adalah pendatang di negara ini.
Kenyataan ini wajar diambil tindakan di bawah Akta Hasutan 1948 kerana menghasut umum dengan mengatakan orang Melayu juga pendatang.
“Saya ingin beri amaran, jangan bersikap kurang ajar terhadap bangsa Melayu, kaji dahulu sebelum mengeluarkan kenyataan.
“Cakap itu dengan akal bukan main buat kenyataan tanpa usul periksa. Ini tidak, malah sebagai seorang pemimpin mengajar bangsa lain untuk menghasut dan mengeluarkan kenyataan yang kurang ajar,” katanya ketika dihubungi oleh FMT.
Tambahnya, beliau menegaskan kepada ahli Gerakan supaya menghormati persetujuan ‘Social Contract’ sebelum zaman kemerdekaan lagi.
“Janganlah semata-mata ingin mendapatkan sokongan undi, tetapi mengeluarkan kenyataan yang boleh membangkitkan kemarahan dan menimbulkan perbalahan kaum.
“Saya tidak boleh toleransi dengan ahli Gerakan tersebut dan saya minta supaya beliau cermin diri dahulu dan bukannya memecahbelahkan orang Melayu.
“Kalau beliau hebat sangat pergi bertanding di kawasan seperti di Bukit Bintang dan Subang yang merupakan kawasan tumpuan, kita tengok boleh menang ke tidak,” jelasnya.
Irwan Fahmi juga mendakwa Gerakan ini parti yang menyusahkan dan telah gagal untuk meraih sokongan rakyat.
“Mereka menang pilihan raya di Telok Intan, Perak juga amat tipis dan saya ingin lihat dalam masa tiga tahun lagi apabila pilihan raya akan datang mereka boleh menang atau tidak,” ujarnya.
Free Malaysia Today Here

Monday, October 6, 2014

Selamat Hari Raya Aidiladha (Korban)

Sabda Nabi SAW:

"إذا فعلت أمتي خمس عشرة خصلة حل بها البلاء"، فقيل: وما هن يا رسول الله؟ قال: "إذا كان المَغْنَمُ دُولًا، والأمانة مغنمًا، والزكاة مغرمًا، وأطاع الرجلُ زوجته، وعقَّ أمه، وبرَّ صديقه، وجفا أباه، وارتفعت الأصوات في المساجد، وكان زعيمُ القوم أرذلَهم، وأُكرم الرجل مخافة شره، وشُربت الخمور، ولُبس الحرير، واتخذت القَيْنات والمعازف، ولعن آخرُ هذه الأمة أولها، فليرتقبوا عند ذلك ريحًا حمراء، أو خسفًا، ومسخًا".

Daripada Ali bin Abi Thalib ra, Rasulullah SAW bersabda:
“Apabila umatku telah membuat 15 perkara, maka BALA pasti akan turun kepada mereka, lalu ditanya apakah 15 perkara itu Ya Rasulullah ? Jawab Rasulullah saw  :

1. Apabila harta negara hanya beredar dikalangan orang tertentu sahaja.

2. Apabila amanah dijadikan suatu sumber keuntungan.

3. Zakat dijadikan hutang.
Ulasan – nak dapat zakat susah. Penerima zakat tergolong daripada kroni atau orang tertentu.

4. Suami menurut kehendak isteri (dalam perkara bertentangan syariat).

5. Anak derhaka terhadap ibunya.

6. Akan tetapi (anak tadi) sangat baik terhadap kawan-kawannya.

7. Ia (anak) suka menjauhkan diri daripada ayahnya.

8. Suara sudah ditinggikan di Masjid.

9. Yang menjadi ketua sesuatu kaum adalah orang yang paling hina di antara mereka.

10. Seseorang dimuliakan kerana ditakuti kejahatannya.

11. Arak sudah diminum secara berleluasa.

12. Kain sutera banyak dipakai (oleh kaum lelaki)

13. Para artis-artis disanjung-sanjung.

14. Muzik banyak dimainkan/didendangkan.

15. Generasi akhir umat ini akan melaknat generasi pertama (para sahabat terdahulu). - mempersenda sahabat-sahabat Rasulullah.

Maka pada ketika itu hendaklah mereka menanti angin merah atau GEMPA BUMI ataupun mereka akan dirubah menjadi makhluk lain”

(Hadis Riwayat At-Tirmidzi).

Wallahu'alam