Thursday, November 27, 2014

Bro jangan nak sindir-sindir.

Kenyataan Media Wira Perkasa Malaysia

Jumaat, 5 Safar 1436 / 28hb November 2014

DENGAN KETIDAKPUASAN HATI SAYA MERASA BAHAWA KENYATAAN YANG DIKELUARKAN OLEH NAIB KETUA PEMUDA UMNO KHAIRUL AZWAN HARUN DIMALAYSIA KINI PADA 26 NOVEMBER 2014 SANGAT KERTERLALUAN.KENYATAAN BELIAU SEOLAH TIDAK SEDAR DIRI JUGA DALAM MASA YANG SAMA MENIMBULKAN KEMARAHAN PIHAK-PIHAK NGO YANG LAIN.

PADA MEREKA YANG LIBERAL JANGAN HANYA MENYENTUH ATAU MENYEBUT RENTANG MELAYU HANYA SETAHUN SEKALI. BERCAKAP SOAL MELAYU SEDANGKAN DIRINYA TIDAK MELAMBANGKAN SEORANG PEMIMPIN MELAYU.SAYA TEKANKAN PADA DIA MENGENAI PERLEMBAGAAN PERKARA 160(2). “MELAYU ERTINYA SESAORANG YANG MENGANUT AGAMA ISLAM, LAZIMNYA MASYARAKAT MELAYU DAN MENURUT ADA ISTIADAT MELAYU”.

JANGAN SESEKALI MENYENTUH HAL PERJUANGAN MELAYU KALAU TIDAKFAHAM APA ITU MELAYU.BELIAU JUGA LUPA YANG DIRINYA MELAYU TETAPI MUNGKIN BELIAU LIBERAL YANG BERTOPENGKAN MELAYU. ADAKAH KENYATAAN SEBEGINI DAPAT MENYATUKAN ORANG-ORANG MELAYU? KENAPA SIBUK SANGAT INGIN MENYALAHKAN ORANG MELAYU. ORANG MELAYU TAKKAN MELATAH JIKA DIGUGAT. JANGAN MENCABAR ORANG MELAYU.JIKA BENAR DIA ITU MELAYU SEHARUSNYA DIA FAHAM KENYATAAN INI.

SAYA AMAT MARAH DAN KESAL KERANA MASIH ADA INDIVIDU SEPERTI INI YANG HANYA MEMANDANG NGO-NGO MELAYU INI SEOLAH OLAJH TIDAK MEMPUNYAI MORAL. ADAKAH BENAR DIA MEMELIHARA KESUCIAN AGAMA ISLAM? ATAU HANYA INGIN MENUNJUK SEMATA. ORANG SEPERTI INILAH YANG AKAN MENGHAPUSKAN MELAYU DAN MENGHANCURKAN PERPADUAN DIKALANGAN ORANG MELAYU.

DENGAN INI SAYA MENYATAKAN WIRA PERKASA MALAYSIA AMAT SERIUS DALAM HAL INI. KAMI AKAN MEMPASTIKAN TIDAK ADA INDIVIDU YANG BOLEH MEMPORAK PERANDAKAN ORANG MELAYU. DEMI AGAMA BANGSA BANGSA DAN TANAH AIR YANG TERMAKTUB DALAM PERLEMBAGAAN. KAMI AKAN TERUS PERTAHANKAN. JANGAN BIADAP DAN KURANG AJAR DALAM TUTUR KATA ANDA. 

JANGAN LUPA AKAN ASAL USUL ANDA. TOLONG JAGA HATI DAN PERASAAN ORANG-ORANG MELAYU.

TINDAKAN ORANG YANG BERANI APABILA BERANI MENYATAKAN KENBENARAN 

Irwan Fahmi Ideris
Ketua Wira Perkasa Malaysia

Saturday, November 15, 2014

MCA JANGAN CUBA PERTIKAIKAN BERKENAAN AGAMA ISLAM!!!

Kenyataan Media Wira Perkasa Malaysia
22 Muharam 1436 / 15hb November 2014

Saya merasakan bahawa kenyataan yang dikeluarkan oleh Pengerusi Biro Keharmonian Agama MCA Datuk Seri Ti Lian Ker di Malaysia kini pada hari ini Sabtu (November 15 2014) sangat keterlaluan. Ia seolah mencabar umat islam dan mencampuri urusan undang undang islam yang termaktub di mahkamah syariah. 

Perlu diingatkan bahawa dia tidak berhak mempertikaikan tentang perihal yang melibatkan perundangan islam. Kenyataan ini seolah untuk meraih simpati oleh kerana kegagalan mereka meraih undi serta sokongan dari bangsa mereka sendiri. 
Jangan cuba membangkitkan kemarahan umat islam dengan mencabar institusi perundangan islam di negara ini. Jangan "menghina" semata mata mahu meraih sokongan sahaja. 

Saya pernah memberi amaran kepada presiden MCA agar tidak mencampuri urusan yang melibatkan hal ehwal islam. 

Dengan ini saya nyatakan bahawa WIRA PERKASA MALAYSIA amat serius dalam hal ini. Kami akan memastikan bahawa tidak ada individu yang boleh mempermainkan agama islam serta sensitiviti orang Melayu. Ingat!! Sultan adalah ketua agama islam. Ia juga telah termaktub dalam perlembagaan. Jangan mencabar!

Irwan Fahmi Ideris 
Ketua Wira Perkasa Malaysia