Saturday, January 10, 2015

Siapa yang bela samseng?

KENYATAAN WIRA PERKASA MALAYSIA
19 Rabiulawal 1436 / 10hb Januari 2015

KAMI WIRA PERKASA MALAYSIA INGIN MENYATAKAN RASA KESAL DENGAN TINDAKAN BIADAP YANG MELAMPAU DARI  PEGAWAI KHAS MENTERI BELIA DAN SUKAN YB KHARI JAMALUDIN JUGA MERANGKAP KETUA PEMUDA UMNO LENGGONG IRUAN ZULKIFLI BIN MOHAMAD YANG TELAH MEMUKUL KETUA WIRA PERKASA PARLIMEN LENGGONG SAUDARA SAAD BIN ABD RAHMAN. KEJADIAN ITU TELAH MENGAKIBATKAN BELIAU MENGALAMI KECEDERAAN DIBAHAGIAN MUKA.

DIFAHAMKAN TINDAKAN LIAR DAN TIDAK BERTAMADUN ITU BERLAKU BERPUNCA DARI SALAH FAHAM KECIL SAHAJA. SAYA INGIN BERTANYA MENGAPA SAMPAI PERLU MENGANGKAT TANGAN KE MUKA BANGSA SENDIRI..?? SEBAGAI SEORANG PEGAWAI KHAS JUGA KETUA PEMUDA UMNO LENGGONG MANA PERGI KREDIBELITI DAN INTEGRITI NYA?? JIKA TIDAK SUKA DENGAN WIRA PERKASA SEKALIPUN TIDAK PERLULAH MEMBUAT TINDAKAN SEDEMIKIAN. ADAKAH DIA MERASAKAN DENGAN ADANYA JAWATAN TERSEBUT BELIAU BOLEH BERTINDAK SESUKA HATI?!

SAUDARA SAAD TELAH MEMBUAT LAPORAN POLIS TENTANG KEJADIAN INI. SAYA AMAT BERHARAP PIHAK POLIS LAKUKAN SIASATAN DAN AMBIL TINDAKAN TEGAS DENGAN SEGERA. DIHARAP JUGA JANGAN ADA TANGAN LUAR YANG BERANI MENCAMPURI URUSAN & SIASATAN KES INI. KAMI YAKIN PIHAK POLIS SENTIASA MENJALANKAN TUGAS DENGAN PENUH INTEGRITI.

JUGA DISINI SAYA INGIN BERTANYA APAKAH INDIVIDU SEPERTI INI YANG KITA HARAPKAN UNTUK MENJAGA KEHARMONIAN DAN PERPADUAN DALAM KALANGAN ORANG MELAYU..??
INGAT ORANG MELAYU PENUH DENGAN ADAB DAN ADAT. MALULAH PADA BANGSA LAIN YANG MELIHAT KEJADIAN SEPERTI INI BERLAKU. SAYA JUGA BERHARAP BELIAU JUGA DIAMBIL TINDAKAN OLEH MAJIKANNYA DAN LEMBAGA DISIPLIN UMNO SILA AMBIL PERHATIAN PENUH. JANGAN SIMPAN ORANG2 SEPERTI INI YANG BAKAL MEROSAKKAN KEHARMONIAN DAN PERPADUAN ORANG MELAYU. JIKA INDIVIDU SEPERTI INI MASIH BERLELUASA MAKA JANGAN IMPI KAN PENYATUAN DIKALANGAN ORANG MELAYU. SEBAGAI KETUA WIRA MALAYSIA SAYA BERTEGAS UNTUK MEMBELA NASIB ANAK BUAH SAYA INI DAN PIHAK KAMI AKAN MENYIAPKAN PEGUAM TENTANG PERKARA INI.

KETUA WIRA PERKASA MALAYSIA
IRWAN FAHMI IDERIS

Wednesday, January 7, 2015

Selepas Hardrock kini kuil canggih bakal dibina

KENYATAAN MEDIA WIRA PERKASA MALAYSIA.

17 Rabul Awal 1436 / 8hb Januari 2015 

KAMI AMAT DUKACITA DENGAN BERITA YANG SAYA TERIMA APABILA KUIL PALING UNIK TELAH DIBINA DAN AKAN SIAP TIDAK LAMA LAGI. KUIL TERSEBUT TERLETAK DI PRISINT 20 PUTRAJAYA, BERDEKATAN DENGAN KAWASAN TANAH PERKUBURAN. SIAPA YANG TELAH MEMBERI KELULUSAN BAGI PROJEK INI..? BEGITU MUDAH MENYERAHKAN TAPAK UNTUK MEMBINA KUIL DISITU. MENGAPA MESTI DI PUTRAJAYA? RATA 
RATA KAWASAN YANG DIHUNI OLEH ORANG ORANG MELAYU. 

TERNYATA MENTERI WILAYAH DAN YDP MAJLIS PERBANDARAN PUTRAJAYA GAGAL DALAM MEMBUAT KEPUTUSAN PERANCANGAN PERBANDARAN. RATA2 KUIL YANG DIBINA DISELURUH NEGARA KINI BEGITU MUDAH UNTUK MENDAPAT KELULUSAN DAN DIBINA, SEPERTI CENDAWAN TUMBUH. JELAS KITA LIHAT DARI PERANCANGAN HINGGA PENGUATKUASAAN TETNYATA GAGAL. 

INGAT, ISLAM AGAMA PERSEKUTUAN MALAYSIA. JIKA KITA BUAT PERMOHONAN UNTUK MEMBINA MASJID ADA SAJA ALASAN UNTUK MELULUSKANNYA. TAPI JIKA KUIL, BINA DAHULU BARU DAPAT KELULUSAN. MANA PERGI INTEGRITI DALAM MENLAKSANAKAN TANGGUNGJAEAB SEBAGAI SEORANG ISLAM DAN KAKITANGAN KERAJAAN?

JANGAN KITA JADI PENGECUT DAN PAK TURUT. IKUT SAHAJA APA YANG DIMINTA. MALULAH KEPADA ANAK BANGSA MELAYU KERANA KITA MEMPUNYAI KUASA TAPI KEPIMPINAN YANG LAYU DAN LESU. 

MANA PERGINYA SEMANGAT ORANG MELAYU  YANG BERJUANG UNTUK AGAMA BANGSA DAN NEGARA NYA? MUDAH TUNDUK PADA KEMAHUAN ORANG LUAR DAN MENGANAK TIRIKAN BANGSA SENDIRI... TERNYATA MELAYU MUDAH LUPA.

BILA MENDAPAT KUASA KEMEWAHAN DAN SEGALANYA HABIS MARUAH BANGSA DIGADAI DAN DIBIAR DIPERMAINKAN ORANG. SEDARLAH WAHAI PEMIMPIN MELAYU SEKALIAN!!! JANGAN LUPA ASAL USUL KAMU!!!

KAMI YANG KAMU HINA INILAH YANG MENGANGKAT KAMU HINGGA SAAT INI. JANGAN LAH KAMU MUDAH TUNDUK DENGAN KEMAHUAN ORANG LUAR HINGGAKAN BANGSA KAMU MEREMPAT DI NEGARA SENDIRI. WALAU INI HANYA ISU PEMBINAAN KUIL NAMUN KAMI RASA TERHINA DENGAN TINDAKAN MENTERI DAN YDP YANG BERTANGUNGGJAWAB DAN BERBANGSA MELAYU TELAH MELULUSKAN PEMBINAAN KUIL INI DENGAN MUDAH TANPA BERTANYA KEPADA PENDUDUK DI PUTRAJAYA...

KAMI WIRA PERKASA MALAYSIA MENENTANG DENGAN PEMBINAAN KUIL INI. BANYAK LAGI TEMPAT LAIN BOLEH DIBINA. KAMI TAK AKAN BERDIAM DIRI SEHINGGA KAMI MENDAPAT PENJELASAN YANG JELAS  DEMI MEMPERTAHANKAN PERLEMBAGAAN.

IRWAN FAHMI IDERIS
KETUA WIRA PERKASA MALAYSIA