Monday, February 16, 2015

Jangan disebabkan bangsa lain kita berpecah belah

KENYATAAN MEDIA WIRA PERKASA MALAYSIA

24 Rabiul Akhir 1436 / 16hb Febuari 2015 

Wira perkasa merasa amat tidak berpuas hati malah sangat marah apabila melihat  kenyataan Suhaizan Dewan Pemuda PAS Malaysia yang amat biadap dan kurang waras apabila menyatakan 'cadangan boikot peniaga cina adalah setaraf Perkasa' di dalam sebuah laman web.

Siapa dia untuk memperkatakan sedemikian dan memperlekehkan Perkasa sebegini?. Adakah dia mengenali Perkasa? Tahukah dia tentang Perkasa serta halatujunya? Pernah dia duduk bersama Perkasa? Jangan hanya pandai melabelkan sahaja tanpa mengenali. Beliau sudah lupa yang Wira Perkasa pernah menghantar untuk memohon membuat kunjungan hormat bersama Pemuda PAS dengan sebab wira Perkasa  ingin mencari tiik persamaan dalam perjuangan Islam serta Melayu tetapi amat mengejutkan permintaan kami itu dibatalkan atas sebab tidak munasbah. 
Tidak layak langsung untuk dia mengata apa-apa tentang Perkasa. Orang seperti dia lah yang merenggang kan lagi ukhwah antara orang Melayu Islam. 

Kami Wira Perkasa harap saudara Suhaizan ini cermin lah diri sendiri sebelum menyentuh Perkasa selepas ini. Jangan memalukan diri sendiri dengan membuat kenyataan kurang bijak seperti ini kerana selama ini Wira Perkasa tidak pernah bermusuhan dengan Pemuda PAS. 

Disini juga saya selaku Ketua Wira Perkasa Malaysia memperingati dia jangan mengganggap Perkasa ini barang mainan anda. Kami Wira Perkasa tetap akan memperjuangkan nasib orang Melayu Islam serta mempertahankan agama, bangsa dan negara mengikut Perlembagaan. Kami tidak akan berdiam diri jika ada nasib orang Melayu yang tidak dibela. Kami juga menyokong kenyataan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob. Teruskan memboikot peniaga2 yang masih tidak menurunkan harga barang. Jangan lupa gunakan kuasa yang ada pada kita selaku pembeli.

Sekian.

Irwan Fahmi Ideris
Ketua Wira Perkasa Malaysia.

Monday, February 2, 2015

Syabas.....

Kenyataan Wira Perkasa Malaysia
11 RabiulAkhir 1436 / 3hb Febuari 2015

Kenyataan Ketua Wira Perkasa Malaysia

Tahniah dan syabas diucapkan kepada Menteri Pertanian Industri dan Asas Tani Dato' Seri Ismail Sabri atas keberanian beliau dlm mengeluarkan kenyataan baru baru ini.

Beliau meminta kepada peniaga kaum cina agar menurunkan harga barang disebabkan pihak kerajaan telah menurunkan harga minyak sejak Disember lalu. Namun kenyataan ini telah diputar belitkan beberapa pihak hingga mengakibatkan timbul salah faham dan menyebabkan Dato Seri Ismail Sabri dikatakan menegeluarkan kenyataan yang berbaur perkauman.

Mengapa perlu diperlakukan sedemikian? Apa lagi yang mereka mahu? Jangan cuba menyimbah minyak kedalam api. Kita sedia maklum bahawa peniaga berbangsa cina boleh mempengaruhi harga barangan kerana mereka sememangnya menguasai perniagaan barangan asas di Malaysia. Jangan hanya kerana permintaan dibuat oleh seorang menteri berbangsa Melayu maka kenyataan ini mudah dipusing dan dimainkan.

Kenyataan Dato' Ismail Sabri amat wajar kerana sampai hari ini kita masih tidak mendengar bahawa peniaga peniaga khususnya peniaga cina menurunkan harga barang. Mereka hanya tahu menyalak dan membuat bising apabila harga minyak naik. Inilah masanya mereka menurunkan harga barang kerana harga minyak telah pun turun. 

Selain kenyataan itu Dato' Ismail pernah mengeluarkan kenyataan bahawa pengguna mempunyai kuasa besar terhadap peniaga. Sekiranya peniaga berdegil maka pengguna boleh memboikot para peniaga terbabit. Kenyataan ini juga dimainkan oleh pihak tidak bertanggungjawab. Saya amat hargai usaha Dato' Ismail Sabri kerana beliau berusaha menyedarkan kita agar menjadi pengguna yang bijak. 

Justeru, kami Wira Perkasa Malaysia menyokong usaha Dato' Seri Ismail Sabri atas menyedarkan pengguna khususnya orang Melayu agar sedar dan jangan mudah terpedaya dengan perkara yang tidak benar dikeluarkan oleh beliau. Kami juga berharap ramai lagi pemimpin berani tampil menyuarakan pendapat mereka dalam memperjuangkan hak2 rakyat khususnya orang Melayu.

Sekian

Irwan Fahmi Ideris
Ketua Wira Perkasa Malaysia

Tidak menggangu gugat agama bangsa lain.

Kenyataan Wira Perkasa Malaysia
10 RabiulAkhir 1436 / 2hb Febuari 2015

Setinggi tahniah dan terima kasih diucapkan pada Datuk Ustaz Kazim Elias atas perkara yang dinyatakan dalam ceramah beliau yang saya tonton melalui applikasi whatsapp baru baru ini.

Beliau telah menyedarkan segelintir orang orang melayu yang kini ramai yang telah berpaling arah untuk menjaga dan mempertahankan maruah bangsa Melayu. Saya rasa sesiapa saja yang menonton pasti akan terkesan kerana kini sudah ramai yang tidak mahu ambil kisah tentang pejuang negara yang majoriti berbangsa Melayu yang mempertahankan keselamatan dan kedaulatan tanah air.

Persetankan kepada mereka yang hanya tahu mengeji mencaci memaki usaha kita dalam mempertahankan maruah agama bangsa dan negara ini. Tidak ada manfaat yang kita peroleh dari mereka pun. Apa salah Datuk Ustaz Kazim Elias hingga ada antara mereka sanggup membuat laporan polis dengan menyatakan bahawa Datuk Ustaz Kazim Elias membuat kenyataan yang berbaur perkauman..?? Apa yang dikatakan oleh Datuk Ustaz Kazim adalah benar. 

Kita seharusnya sedar dan bangkit dari tidur lena. Ingatlah orang orang Melayu. Kini kita hanya tinggal kuasa yang akan menentukan hala tuju kedudukan bangsa kita. Jangan mudah melatah apabila ditegur. 

Kami Wira Perkasa berharap agar pihak Polis DiRaja Malaysia akan membuat penelitian, bertindak secara adil dan saksama jika perlu dalam memenuhi SOP demi menjaga integriti pasukan beruniform. 

Kami juga menyokong Datuk Ustaz Kazim Elias serta bersetuju dengan perkara yang dinyatakan dalam video ceramah beliau adalah perkara yang benar. Ingat kealpaan  kita sendiri akan memecah belahkan perhubungan antara kita akhirnya. Bersatulah demi menjaga keamanan dan kedaulatan negara.

Sekian

Irwan Fahmi Ideris
Ketua Wira Perkasa Malaysia