Thursday, April 30, 2015

TPPA??? APAKAH AKAN TERGADAI NEGARA KITA???

Khabarnya Kerajaan akan menandatangani perjanjian TPPA. Saya difahamkan ianya tidak mendatangkan keuntungan kepada Negara, jika ianya baik sekali pun mengapa ianya tidak diterangkan kepada rakyat? dan ianya seperti menyembunyikan sesuatu. Adakah disebabkan agenda TPPA ini sehingga Barak Obama datang ke Malaysia dan boleh meluangkan masa bermain golf pada waktu krismas tempoh hari? 

Jika ianya memudaratkan negara saya bersama kepimpinan Wira Perkasa Malaysia membantah Kerajaan menandatangani TPPA.

Irwan Fahmi Ideris
Ketua Wira Perkasa Malaysia

Monday, April 6, 2015

Sudah Cukup segalanya digadai 2

Kenyataan Wira PERKASA Malaysia
17 Jamadilakhir 1436 / 7hb April 2015

Saya bersama kepimpinan Wira PERKASA Malaysia menyokong penuh terhadap mantan Perdana Menteri Tun Mahathir Mohamad. Umum mengetahui kritikan Tun Mahathir kepada Dato Seri Najib baru baru ini telah memberi kesan yang sangat hebat. Saya merasakan bahawa kritikan Tun Mahathir adalah jelas kerana apa yang kita lihat hari ini bahawa Dato Sri Najib telah gagal dalam pentadbiran beliau sebagai seorang Perdana Menteri.

Kritikan Tun Mahathir adalah relevan. Pengalaman beliau selama 22 tahun sebagai pemerintah negara telah membuktikan bahawa Malaysia telah diangkat dimata dunia. Jasa Tun Mahathir kepada negara amat besar dan tidak ternilai. Sumbangan beliau terhadap Agama, Bangsa dan Negara sangat beharga. Pembangunan pesat, penstrukturan ekonomi yang kukuh dan kehadiran Tun di Majlis-majlis rasmi serta Kongres dunia telah membuktikan bahawa Tun Mahathir adalah seorang pemimpin yang berkaliber. 

Kami akan bersama dgn Tun Mahathir dan seharusnya Najib menjawab segala tomahan bukannya mencari kelemahan Tun. Seteruk teruk Tun beliau mentakbir Negara dgn Majoriti 2/3. Kalau Dato Sri Najib dan penasihat-penasihatnya hebat sudah tentu pada pilihanraya tempoh hari kerajaan mendapat 2/3 majoriti.

Kita juga melihat sudah banyak digadai dan meminggirkan bangsa melayu dan Dato Sri Najib masih mengekalkan momentun yg sama dengan memberi keistimewaan kepada bangsa yang tidak mengundi mereka pun pada PRU yang lepas. Janganlah menjadi Perdana Meneteri yg menghancurkan bangsa sendiri. 

Banyak keputusan Najib merugikan pribumi dan menguntungkan yg tidak memangkah BN pn pada pru 13 tempoh hari. Sedarlah kita juga bersependapat dgn Tun M turunlah jika sudah tak mampu mentakbir negara ini Dahulu kami sudah menyuarakan dan telahan kami pada tahun 2013 itu telah berlaku. 

Dato Seri Najib harus mengambil pendekatan serta contoh dari Tun Mahathir sebagai seorang pemimpin dan bukan hanya mendengar dan menurut segala nasihat atau pandangan dari penasihat penasihat beliau. Jika beliau merasakan bahawa Tun Mahathir mahu membunuh karier politiknya, maka beliau silap. Tun hanya mahu menyedarkan dan menyelamatkan bangsa dan Negaranya. Saya tidak merasakan Tun Mahathir berminat mengambil tempat Dato Sri Najib.

Ramai individu menganggap bahawa Tun Mahathir mengkritik demi kepentingan beliau. Kadang- kadang individu yang mengata pada Tun Mahathir ni pon tak cermin diri mereka sendiri. Ramai dikalangan kaki ampu yang mengata pada Tun Mahathir dan membela Dato Sri Najib kononnya beliau masih boleh mentadbir Malaysia. Sehingga ada yang memakai sentimen agama demi mempertahankan Dato Sri Najib. Apabila Tun berkata demikian baru lah nampak wajah sebenar mereka - mereka ini. 

Mereka harus sedar diri kerana nikmat kehidupan yang mereka rasai pada hari ini adalah dari hasil tangan pemimpin yang mereka benci. Tun mengkritik selepas habis tempoh untuk beliau sabar dan berdiam diri. Kini saya minta mereka pula duduk diam dari memburukkan lagi keadaan. 

Saya bersama kepimpinan Wira PERKASA menyokong tindakan, saranan dan kritikan Tun Mahathir kepada Dato Seri Najib. Maka dengan itu saya dan Wira PERKASA merasakan kewajaran dan saranan yang dikeluarkan oleh Tun Mahathir Mohamad dan merasakan sudah sampai masanya ke penghungnya. 

Tiap yang bermula pasti ada akhirnya. Berkorbanlah demi menyelamatkan agama, bangsa dan Negara. 

Sekian,
Irwan Fahmi Ideris
Ketua Wira Perkasa Malaysia