Inilah Akibat Apabila Melayu Berpecah

Asalamualikum,

Di kebelakangan ini, ramai yg sudah mula mempertikaikan keistimewan orang-orang Melayu, Islam sebagai Agama Persekutuan. Mengapa perkara ini boleh berlaku? Sebab yang mudah, iaitu orang-orang Melayu itu tidak mahu bersatu diantaranya disebabkan ideologi Politik, dalam masa yang sama apabila orang-orang Melayu tidak bersatu, ada pihak-pihak yang tak bertanggungjawab mengambil kesempatan ke atas perpecahan ini. Lebih malang apabila ada orang-orang Melayu itu sendiri yang menjadi dalang.

Ambiga saya mengelarkanya sebagai 'Dajal' kerana apa? Kerana ianya menjadi ketua dalam gerakan sebegini. Kita semua tahu yang mana 'Dajal' ini lah antara-antara Lawyer-Lawyer terlibat dengan Kes Lina Joy, IFC & yang lebih dahsyat lagi 'Dajal' ini memberikan khimat guamana secara percuma kusus kepada orang-orang Melayu Islam yang mahu keluar daripada Agama Islam (Murtad). 'Dajal' ini juga adalah seorang yang sangat liberal sehingga ingin membela kegiatan-kegiatan maksiat, berzina & kegiatan-kegiatan sex luar tabiie. 'Dajal' ini pula mendapat sokongan anak Mantan Perdana Menteri.

MCCBCHST "Majlis Perundingan Bagi Kristian, Budha, Sikh & Tao, dengan begitu berani menyatakan bahawa Amalan korban jangan diamalkan di Sekolah-sekolah dan juga tempat-tempat awam" bukankan ini telah menggangu gugat Agama Islam? Kenyataan ini adalah kenyataan yang boleh disifatkan sebagai kenyataan Jahat & mahu ketegangan dikalangan Agama. Biadap sungguh mereka ini, sedangkan semasa hadirnya mereka ini ke bumi bertuah ini mereka tiak berani mempertikaikan perkara-perkara sebegini, tetapi apabila anak-anak pendatang ini sudah lupa bahawasanya mereka pendatang.

Saya mahu tegaskan "Dalam Perlembagaan Negara hanya menyebut Agama Islam & Agama Islam adalah Agama Persekutuan, ianya tidak menyebut Agama-Agama lain, tetapi Agama-Agama lain boleh diamalkan selagi tidak menggangu gugat Agama Islam" disini jelas menunjukan bahawasanya mereka-mereka ini tidak faham atau buat-buat tak faham. Sekarang ini Agama Islam sudah diganggu gugat. Saya memberi Amaran sekeras kerasnya kita akan tengtang perkara ini. Ini adalah soal kesucian Islam & ianya adalah tidak memasongkan Akidah Umat Islam.

Apakah dengan semua ini yang berlaku masih lagi kita menunding jari pada orang lain? Kita perlu menyalahkan diri kita sendiri, kerana diatas perpecahan orang-orang Islam Melayu, inilah akibatnya. Apabila kita lemah maka, orang-orang yang tidak bertanggunagjawab ini mengambil kesempatan. Mari kita bersatu demi kebebasan & nasib anak cucu kita dikemudian hari. Zalim apabila kita tidak mempertahankannya.

Bersatu!!! Bersatu!!!! Bersatulah Bangsa Ku!!!!!
Irwan Fahmi Ideris

Comments

Popular posts from this blog

KRONOLOGI KONFRONTASI 1963-1965 INDONESIA TERHADAP MALAYSIA YANG PERLU ANDA KETAHUI.

CAKAP TAK SERUPA BIKIN

Kerajaan juga perlu memainkan peranan penting