Isu Mahasiswa menurunkan bendera PM di PWTC:

Kenyatan Media Wira Perkasa

Mahasiswa yg biadap terhadap PM perlu diambil tindakan. Harus singkirkan mereka atau menarik balik kemudahan yg diberikan kpd mereka seperti biasiswa. Mereka tak berterimakasih kpd Kerajaan di bawah Perdana Menteri. Biar mereka minta kpd ibubapa mereka belanja belajar di universiti. Perbuat biadap harus diajar secukupnya sebab mereka kurang ajar sbb itu jadi biadap. Mereka masih mentah utk menilai apa erti perjuangan. Dipercayai mereka terikut2 atau dihasut oleh pihak pembangkang. Jika tidak mereka tidak sekurang ajar begini. Perbuatan mereka sudah melampau. Umpama diberi makan, tangan pemberi digigit pula. Mereka perlu sedar, bukan pihak lain yg meletak mereka di menara gading, bukan pihak lain yg memberi mereka biasiswa dan bukan pihak lain yg sediakan pinjaman PTPTN kpd mereka. Semuanya diusahakan oleh kerajaan. Biadap, bodoh, kurang jar..!!! Jika mereka benar pemimpin masa depan, mereka tidak berpelakuan seperti ini. Ini adalah cara pengkhianat bangsa dan negara masa depan. Masih menutut ilmu sudah tujuk sikap kurang ajar dan biadap. Kepada ibu bapa pelajar2 terbabit perlulah nasihatkan anak2 mereka itu. Nasihat saya, tamatkan pengajian kamu semua. Tidak lama, 2, 3 atau 4 tahun saja kamu boleh bebas. Kerajaan perlu fikir semula utk mansuhkan AUKU kalau beginilah keadaannya. Belum AUKU dimansuhkan, sudah berani melakukan perbuatan biadap, apakah boleh jamin mereka tidak akan lebih agresif daripada ini? Ye meang Perkasa mahu org muda bersama Perkasa tapi org muda seperti ini adalah org muda yg sudah memalukan bangsa. Perkasa tidak akan terkejar2 org muda seperti ini utk memperjuangkan bangsa. Ini semua standard mahasiswa negara mundur.

Isu Mahasiswa menurunkan bendera PM di PWTC: Mahasiswa yg biadap terhadap PM perlu diambil tindakan. Harus singkirkan mereka atau menarik balik kemudahan yg diberikan kpd mereka seperti biasiswa. Mereka tak berterimakasih kpd Kerajaan di bawah Perdana Menteri. Biar mereka minta kpd ibubapa mereka belanja belajar di universiti. Perbuat biadap harus diajar secukupnya sebab mereka kurang ajar sbb itu jadi biadap. Mereka masih mentah utk menilai apa erti perjuangan. Dipercayai mereka terikut2 atau dihasut oleh pihak pembangkang. Jika tidak mereka tidak sekurang ajar begini. Perbuatan mereka sudah melampau. Umpama diberi makan, tangan pemberi digigit pula. Mereka perlu sedar, bukan pihak lain yg meletak mereka di menara gading, bukan pihak lain yg memberi mereka biasiswa dan bukan pihak lain yg sediakan pinjaman PTPTN kpd mereka. Semuanya diusahakan oleh kerajaan. Biadap, bodoh, kurang jar..!!! Jika mereka benar pemimpin masa depan, mereka tidak berpelakuan seperti ini. Ini adalah cara pengkhianat bangsa dan negara masa depan. Masih menutut ilmu sudah tujuk sikap kurang ajar dan biadap. Kepada ibu bapa pelajar2 terbabit perlulah nasihatkan anak2 mereka itu. Nasihat saya, tamatkan pengajian kamu semua. Tidak lama, 2, 3 atau 4 tahun saja kamu boleh bebas. Kerajaan perlu fikir semula utk mansuhkan AUKU kalau beginilah keadaannya. Belum AUKU dimansuhkan, sudah berani melakukan perbuatan biadap, apakah boleh jamin mereka tidak akan lebih agresif daripada ini? Ye meang Perkasa mahu org muda bersama Perkasa tapi org muda seperti ini adalah org muda yg sudah memalukan bangsa. Perkasa tidak akan terkejar2 org muda seperti ini utk memperjuangkan bangsa. Ini semua standard mahasiswa negara mundur. Kerajaan perlu tegas terhadap pelajar seperti ini supaya ianya tidak mempengaruhi pelajar2 lain. Kerajaan umpama ibu dan bapa kpd pelajar2 IPT. Perlu tegas jika tidak mereka akan terus menconteng arang di muka orang tua.

Hal ini bukan dipersetujui oleh semua mahasiswa. Memanggil kerajaan sebagai 'rejim' keterlaluan. Terbukti mereka masih mentah.

Irwan Fahmi Ideris
Ketua Wira Perkasa Malaysia.
Irwan Fahmi Ideris

Comments

Popular posts from this blog

KRONOLOGI KONFRONTASI 1963-1965 INDONESIA TERHADAP MALAYSIA YANG PERLU ANDA KETAHUI.

CAKAP TAK SERUPA BIKIN

Kerajaan juga perlu memainkan peranan penting