Monday, December 19, 2011

Isu Mahasiswa menurunkan bendera PM di PWTC:

Kenyatan Media Wira Perkasa

Mahasiswa yg biadap terhadap PM perlu diambil tindakan. Harus singkirkan mereka atau menarik balik kemudahan yg diberikan kpd mereka seperti biasiswa. Mereka tak berterimakasih kpd Kerajaan di bawah Perdana Menteri. Biar mereka minta kpd ibubapa mereka belanja belajar di universiti. Perbuat biadap harus diajar secukupnya sebab mereka kurang ajar sbb itu jadi biadap. Mereka masih mentah utk menilai apa erti perjuangan. Dipercayai mereka terikut2 atau dihasut oleh pihak pembangkang. Jika tidak mereka tidak sekurang ajar begini. Perbuatan mereka sudah melampau. Umpama diberi makan, tangan pemberi digigit pula. Mereka perlu sedar, bukan pihak lain yg meletak mereka di menara gading, bukan pihak lain yg memberi mereka biasiswa dan bukan pihak lain yg sediakan pinjaman PTPTN kpd mereka. Semuanya diusahakan oleh kerajaan. Biadap, bodoh, kurang jar..!!! Jika mereka benar pemimpin masa depan, mereka tidak berpelakuan seperti ini. Ini adalah cara pengkhianat bangsa dan negara masa depan. Masih menutut ilmu sudah tujuk sikap kurang ajar dan biadap. Kepada ibu bapa pelajar2 terbabit perlulah nasihatkan anak2 mereka itu. Nasihat saya, tamatkan pengajian kamu semua. Tidak lama, 2, 3 atau 4 tahun saja kamu boleh bebas. Kerajaan perlu fikir semula utk mansuhkan AUKU kalau beginilah keadaannya. Belum AUKU dimansuhkan, sudah berani melakukan perbuatan biadap, apakah boleh jamin mereka tidak akan lebih agresif daripada ini? Ye meang Perkasa mahu org muda bersama Perkasa tapi org muda seperti ini adalah org muda yg sudah memalukan bangsa. Perkasa tidak akan terkejar2 org muda seperti ini utk memperjuangkan bangsa. Ini semua standard mahasiswa negara mundur.

Isu Mahasiswa menurunkan bendera PM di PWTC: Mahasiswa yg biadap terhadap PM perlu diambil tindakan. Harus singkirkan mereka atau menarik balik kemudahan yg diberikan kpd mereka seperti biasiswa. Mereka tak berterimakasih kpd Kerajaan di bawah Perdana Menteri. Biar mereka minta kpd ibubapa mereka belanja belajar di universiti. Perbuat biadap harus diajar secukupnya sebab mereka kurang ajar sbb itu jadi biadap. Mereka masih mentah utk menilai apa erti perjuangan. Dipercayai mereka terikut2 atau dihasut oleh pihak pembangkang. Jika tidak mereka tidak sekurang ajar begini. Perbuatan mereka sudah melampau. Umpama diberi makan, tangan pemberi digigit pula. Mereka perlu sedar, bukan pihak lain yg meletak mereka di menara gading, bukan pihak lain yg memberi mereka biasiswa dan bukan pihak lain yg sediakan pinjaman PTPTN kpd mereka. Semuanya diusahakan oleh kerajaan. Biadap, bodoh, kurang jar..!!! Jika mereka benar pemimpin masa depan, mereka tidak berpelakuan seperti ini. Ini adalah cara pengkhianat bangsa dan negara masa depan. Masih menutut ilmu sudah tujuk sikap kurang ajar dan biadap. Kepada ibu bapa pelajar2 terbabit perlulah nasihatkan anak2 mereka itu. Nasihat saya, tamatkan pengajian kamu semua. Tidak lama, 2, 3 atau 4 tahun saja kamu boleh bebas. Kerajaan perlu fikir semula utk mansuhkan AUKU kalau beginilah keadaannya. Belum AUKU dimansuhkan, sudah berani melakukan perbuatan biadap, apakah boleh jamin mereka tidak akan lebih agresif daripada ini? Ye meang Perkasa mahu org muda bersama Perkasa tapi org muda seperti ini adalah org muda yg sudah memalukan bangsa. Perkasa tidak akan terkejar2 org muda seperti ini utk memperjuangkan bangsa. Ini semua standard mahasiswa negara mundur. Kerajaan perlu tegas terhadap pelajar seperti ini supaya ianya tidak mempengaruhi pelajar2 lain. Kerajaan umpama ibu dan bapa kpd pelajar2 IPT. Perlu tegas jika tidak mereka akan terus menconteng arang di muka orang tua.

Hal ini bukan dipersetujui oleh semua mahasiswa. Memanggil kerajaan sebagai 'rejim' keterlaluan. Terbukti mereka masih mentah.

Irwan Fahmi Ideris
Ketua Wira Perkasa Malaysia.
Irwan Fahmi Ideris

Saturday, December 10, 2011

HUDUD :AMARAN KEPADA CHUA SOI LEK

1 Dis.2011: Perkasa melalui sayap Wiranya memberi amaran kepada Chua Soi Lek dengan kenyataan yang di bangkitkan oleh Presiden MCA itu berhubung dengan Hukum Hudud.
"WIRA Perkasa memberi Amaran Keras Kepada Chua Soi Lek dan MCA serta semua pemimpin pemimpin bukan Islam supaya berhenti daripada mempertikaikan Isu Hudud" menurut satu kenyataan yang dikeluarkan oleh Ketua Wira Perkasa sebentar tadi.
Sdr Irwan Fahmi juga berkata "Biar Hudud di tentukan oleh orang Islam Sendiri,Jangan masuk campur urusan agama Islam, MCA jaga kaum kamu, dalam masa yang sama kita sebagai Tuan di Negara ini tidak pernah mempertikaikan agama agama mereka".
Chua Soi Lek melalui petikan akhbar The Star dikatakan telah menghina hukum Agama Islam dengan mengatakan Hukum Allah S.W.T ini (Hudud) adalah mundur dan akan menakutkan pelabur asing untuk berdagang di Malaysia.
"Tolong jangan campur urusan agama Islam , jangan kamu Chua Soi Llek "menjadi duri dalam daging", "Gunting dalam lipatan", Parti MCA ini telah gagal pada PRU yang ke 12 tempoh hari, sepatutnya kembalikan kepercayaan kaum kamu", Kta Irwan Fahmi lagi.
Irwan juga turut menyatakan "Kepimpian Wira mencabar MAC tunjukkan kekuatan kamu, bukan membuat statement tentang agama Islam" dan memberi amaran kepada semua pemimpin yang bukan beragama Islam agar tidak mencampuri urusan Agama Islam.
Irwan juga memberi peringatan bahawa Perkasa kini mempunyai pengundi pengundi dipelusuk Negara, Kita akan pastikan calon calon yang mengguris perasaan orang Islam akan tumbang pada PRU yang akan datang nanti.

(Suntingan drp Zainudin, IT web page Perkasa)
Irwan Fahmi Ideris

Tuesday, December 6, 2011

Tolak Pemimpin Pada RRU13

Asalamuaalaikum,

Alhamdulillah sempat meluangkan masa untuk menulis pandangan-pandangan untuk kita menghadapi pilihanraya yang bakal datang nanti.

Pertama sekali kepimpinan Wira Perkasa menyeru supaya orang-orang Melayu Islam khususnya HARUS menolak pemimpin-pemimpin yang mempunyai sikap-sikap sebegini:-

1) Calon yang memperlekehkan Agama Persekutuan Negara. Terutama calon2 daripada DAP.
2) Memperlekehkan bangsa Melayu atau mengguris hati orang-orang Melayu.
3) Calon yang gemar menabur janji, tetapi tak ditepati.
4)Calan yang hanya bertanding di sekian tempat tetapi hanya duduk di Putrajaya (tidak balik kawasan)
4) Nak jumpa pn susah, sebelum dapat semua sedap tetapi bile dah dapat Rakyat di Abaikan
5) Jika calon yang mempertahankan kerusinya pastikan apa yang dijanjikan semasa PRU 12 tempoh hari janji di laksanakan.
6) Pemimpin yang lama-lama tu turunlah, jika mereke berdegil, kita tolak.
7) Tidak berjiwa Rakyat.

Apa yang paling penting adalah kita sebagai Melayu Islam kene memastikan Ulul'Amri yang memerintah Negara ini adalah Islam Melayu. Kita perlu bersatu kerana apabila kita berpecah maka kekuatan kita sebagai kaum Majoriti itu lemah. Kepada pemimpin-pemimpin yang sudah lama tu pakat turunlah beri laluan kepada anak muda, seperti yang di sebut oleh Tun Dr Mahathir tempoh hari semasa ucapannya di Ipoh.

Semagat sayangkan Negara itu penting kerana untuk mengekalkan kebebasan anak cucu kita pada kemudian hari.

ALLAHUAKHBAR!!!!
ALLAHUAKHBAR!!!!
ALLAHUAKHBAR!!!!

Wasalam.....
Irwan Fahmi Ideris