Wednesday, January 25, 2012

Masih Tak Berubah

Asalamuaalaikum,

Nampaknya pemimpin yang mengtakbir kerajaan masih tak mahu berubah, masih menganggap mereka berkuasa. Kita lihat contoh di Perak, pemimpin masih lagi alpa, mengumpul harta, sudah lupa asas meareka mengtakbir, menjadi pedinding kepada Rakyat, Semasa PRU mereka ini menabur janji, akan menjadi hamba kepada Rakyat, Mereka ini lupa disebabkan Rakyat yang mengundi mereka, mereka boleh mendapat Gaji & Pencen sebagai wakil kepada Rakyat. 

Tetapi sekarang ini apabila Rakyat mahu berjumpa, Rakyat menceritakan masalah Kampung-kampaung, mereka pula memberi pelbagai Alasan. Sebelum ini segalanya BOLEH. Nasihat saya supaya kembali ke pangkal jalan, jangan suka menonjolkan kemewahan, sebelun jadi wakil kepada Rakyat rumah setingkat, tetapi belum sempat satu term pn rumah sudah bertingkat-tingkat. Bukan semua Rakyat boleh di perbodohkan, kalau nak tipu pn hanya sekali sahaja, tak mungking terkena kali kedua.

Renugkan menggunakan mata hati, jangan mengikut hawa nafsu yang berlebihan, Jangan ingat kita zalim pada orang lain, hakikatnya kita zalim pada diri sendiri........

BERUBAHLAH SEBELUM DIUBAH

Wasalam

Tuesday, January 17, 2012

Bersih kembali Lagi ? AG LETAK JAWATAN.

Asalamuaalaikum

Dajal Ambiga mengugut untuk mengheret rakyat sekali lagi jika perminataan Pertubuhan HARAM BERSIH tidak diendahkan. Disini saya melihat Dajal (Ambiga) ini menjadi-jadi apabila tiada dakwaan terhadapnya sedangkan lapuran Polis terhadapnya melebihi 5000 lapuran tetapi masih lagi bebas.

Sepatutnya AG sudah mendakwa Dajal ini kerana menyesatkan ramai umat Islam, persoalaan timbil apabila Dato Gani Patail takut mendakwa Dajal ini. Kerana apa? Apakah ambiga ini "ABOVE THE LAW"? Jika AG tak mahu mendakwa SILA LETAK JAWATAN. kerana AG tak layak memegang jawatan tersebut.

Thursday, January 5, 2012

KUIL DI MID VALLEY SELAMAT TETAPI MASJID DIROBOHKAN

KUALA LUMPUR 5 Jan. - Wira PERKASA menyokong penuh usaha kepimpinan Datuk Ibrahim Ali dalam memfailkan injuksi bagi menghalang Kerajaan Negeri Kedah merobohkan Madrasah Salihiah.
Ketua Wira PERKASA Irwan Fahmi Ideris menjelaskan, keputusan Kerajaan Negeri dianggap satu perbuatan keji dan tidak menghormati Rumah Allah yang juga merupakan antara yang tertua di Negeri tersebut.
Beliau turut menafikan sekeras-kerasnya isu ini telah dipolitikkan malahan jika kaum dan Agama lain di Negara ini berhadapan perkara yang sama, sudah pasti situasi akan lebih agresif.
"Kita melihat jika ianya berlaku pada kaum lain, sudah tentu mereka akan mempolitikkan isu tersebut," ujar Fahmi ketika menjawab soalan KL pos.
Fahm juga memberi contoh Kuil yang terdapat berhampiran dengan Pusat Membeli Belah Mid Valley di sini yang masih kekal dan tidak menjadi penghalang untuk dirobohkan.
"Saya rasa jika ia (kuil tersebut) dirobohkan, sudah pasti ia akan menimbulkan ketegangan kaum," jelasnya lagi.
Wira PERKASA mendesak pihak Kerajaan Negeri pimpinan Datuk Seri Azizan Abdul Razak agar menghentikan usaha merobohkan Madrasah Salihiah.
Beliau menggesa umat Islam bersatu menentang usaha tersebut.
Sebelum ini, PERKASA telah memfailkan permohonan injunksi untuk menghalang kerajaan negeri Kedah merobohkan Madrasah Salihiah.

Presidennya Datuk Ibrahim Ali berkata permohonan itu difailkan menerusi firma guaman Ahmad Rusydi Md Nor & Partners di Mahkamah Tinggi Alor Star.
"PERKASA akan menaja peguam bagi memohon injunksi di mahkamah agar madrasah yang berusia lebih 100 tahun ini tidak dirobohkan."
"Sebenarnya, banyak alasan untuk elak ia dirobohkan. Saya agak pelik kerana kerajaan Kedah kononnya memperjuangkan Islam tetapi nak merobohkannya."

"Tapi kita PERKASA akan memperjuangkan agar ia tidak dirobohkan. Kita juga akan melancarkan kempen mengumpul tandatangan untuk menghalang kerajaan Kedah daripada merobohkan madrasah tersebut," beliau dipetik sebagai berkata kepada pemberita. 

drp KL.Pos